Την τρίτη κεντρική αποθήκη της θα θέσει σε λειτουργία τον ερχόμενο Ιούνιο η εταιρεία ΠΕΝΤΕ, με έδρα τη Λάρισα. Η αποθήκη θα τροφοδοτεί τα καταστήματα της αλυσίδας στην κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία. Η νέα αποθήκη είναι η μεγαλύτερη της εταιρείας και στις εγκαταστάσεις της θα λειτουργήσει ένα σούπερ μάρκετ και μια μονάδα cash & carry της αλυσίδας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 4,4 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα δεν θα επεκταθεί, τουλάχιστον άμεσα, στη Θράκη, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

Την τρίτη κεντρική αποθήκη της θα θέσει σε λειτουργία τον ερχόμενο Ιούνιο η εταιρεία ΠΕΝΤΕ, με έδρα αυτή τη φορά την πόλη της Λάρισας.

Η νέα αποθήκης της αλυσίδας θα τροφοδοτεί τα καταστήματά της στην κεντρική Ελλάδα και στη Μακεδονία, ενώ το υπόλοιπο δίκτυό της θα καλύπτεται από τις αποθήκες της Αθήνας (έκτασης 5.000τμ) και της Θήβας (4.000τμ). Η νέα αποθήκη είναι η μεγαλύτερη της εταιρείας, συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τμ, και θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Στις εγκαταστάσεις της θα λειτουργήσει ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, έκτασης χώρου πωλήσεων 2.000τμ, και μια μονάδα cash & carry έκτασης 1.000 τμ. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 4,4 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά του οικοπέδου και την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στις αρχές Απριλίου η αλυσίδα εγκαινίασε το πρώτο για φέτος νέο κατάστημά της με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Όπως εκτιμάται έως και το καλοκαίρι θα εγκαινιάσει τρεις ακόμη νέες μονάδες από τις συνολικά 19 που προβλέπει το πλάνο της για τη διετία 2004-2005. Όπως επισημαίνουν στελέχη της, η αλυσίδα δεν θα επεκταθεί, τουλάχιστον άμεσα, στη Θράκη, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, καθώς στη διαφορετική περίπτωση η αύξηση του λειτουργικού κόστους της θα ήταν δυσβάστακτη. Ωστόσο τονίζουν ότι μια ενδεχόμενη ανάπτυξη στις προαναφερόμενες αγορές θα μπορούσε να υλοποιηθεί είτε μέσω εξαγορών τοπικών αλυσίδων είτε με την εφαρμογή ενός τέτοιου επενδυτικού πλάνου, το οποίο θα αποβλέπει στην ταχύτατη δημιουργία ενός σημαντικού αριθμού νέων καταστημάτων, ώστε να συγκρατηθούν στο ελάχιστο δυνατό τα λειτουργικά κόστη ανά μονάδα.

Σημειώνεται πάντως ότι οι 15 από τις 19 μονάδες που θα ιδρυθούν έως και το τέλος του 2005 θα είναι ιδιόκτητες, ενώ η αλυσίδα έχει ήδη προβεί στις αγορές των αναγκαίων οικοπέδων, αφού, όπως τονίζουν τα στελέχη της, τα περιθώρια ρευστότητας και η κεφαλαιακή δύναμη της εταιρείας της επιτρέπουν τη διενέργεια επενδύσεων χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Πάντως δεν διστάζουν να παραδεχθούν ότι το 2004 άρχισε δύσκολα τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το σύνολο σχεδόν του κλάδου. Όπως επισημαίνουν, είναι γνωστό ότι κάθε νέα μονάδα δεν έχει πλέον στόχο να φέρει καινούργιες πωλήσεις στον κλάδο, αλλά να «κλέψει» πωλήσεις από τις ανταγωνίστριες εταιρείες, γεγονός που αποτυπώνει την εξαιρετικά περιορισμένη οργανική ανάπτυξη από την οποία χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο λιανεμπόριο.