Η Αθήνα φιλοξένησε στις 20 Ιανουαρίου, το Peloponnese Wine Festival 2025, μια γιορτή αφιερωμένη στα κρασιά της Πελοποννήσου. Στην αίθουσα Αφροδίτη του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, 50 οινοποιεία παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, προσελκύοντας επαγγελματίες και οινόφιλους από όλη την Ελλάδα.
Στη διοργάνωση δοκιμάσαμε τις γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου, όπως το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, τη Μαυροδάφνη και την Κυδωνίτσα, πλαισιωμένες από διεθνείς ποικιλίες όπως το Syrah και το Chardonnay. Οι παραγωγοί παρουσίασαν νέες σοδειές, αλλά και παλαιωμένα κρασιά με βάθος και πολυπλοκότητα. Το φεστιβάλ ξεχώρισε για τον πειραματικό χαρακτήρα του, με εμφιαλώσεις χαμηλής παρέμβασης, καινοτόμες τεχνικές και κρασιά που αποτύπωσαν τη δημιουργικότητα των παραγωγών.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη μοναδικότητα του πελοποννησιακού αμπελώνα, του μεγαλύτερου της Ελλάδας, που συνδυάζει την πλούσια ποικιλομορφία από ορεινές και παραθαλάσσιες αμπελουργικές ζώνες. Το κοινό έδειχνε ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, καθώς οι επισκέπτες περιηγούνταν στα περίπτερα των οινοποιείων.
Η προσοχή τους στις λεπτομέρειες κατέδειξε ότι επρόκειτο για ένα κοινό με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης, παρότι δεν επρόκειτο απαραίτητα για επαγγελματίες του χώρου. Με συμμετοχές από Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, το Peloponnese Wine Festival άφησε το αποτύπωμά του ως ένας θεσμός που προβάλλει τη δυναμική του ελληνικού κρασιού.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporte