Την άφιξή της στην Ελλάδα πραγματοποίησε πρόσφατα η αυστραλιανή εταιρεία μεταφορών FJT Logistics, επεκτείνοντας περαιτέρω το αποτύπωμά της στην Ευρώπη. Ειδικότερα, τα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μέσα στον Μάρτιο, με τη Δόμνα Τοπούζογλου να αναλαμβάνει επικεφαλής των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων της FJT Logistics, ως branch manager, με τη βοήθεια της εμπορικής διευθύντριας της εταιρείας, Ελεονόρα Σάβι, που παρείχε υποστήριξη σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Η FJT Logistics ιδρύθηκε το 2001 στη Μελβούρνη αρχικά ως θυγατρική της FJT Italia από τον Alessandro D’Orto. Η δραστηριότητα της εταιρείας αρχικά αφορούσε σε εισαγωγές, διανομές και αποθήκευση αγαθών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το 2002 επεκτάθηκε στο Σίδνεϊ, το 2012 στο Μπρισμπέιν, το 2014 στο Περθ και το 2016 στην Αδελαΐδα, ενώ το 2017 επεκτάθηκε στη Νέα Ζηλανδία, ανοίγοντας υποκατάστημα στο Όκλαντ.

Η ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια ήταν ταχύτατη: το 2018 έκανε το πρώτο της βήμα στην Ασία, ανοίγοντας υποκατάστημα στο Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2019 άπλωσε τα «δίχτυα» της και στην Ευρώπη, με το υποκατάστημά της στο Λιβόρνο. Το 2021 μπήκε στην αγορά της Κίνας, ανοίγοντας γραφεία στη Σαγκάη και στη Σενζέν, ενώ το 2023 ήταν χρονιά ταχύτατης εξάπλωσης στην Ευρώπη για την FJT Logistics, που άνοιξε υποκαταστήματα στο Μιλάνο, τη Γένοβα, τη Βενετία και τη Βαλένθια. Πλέον, ήρθε και η σειρά της Ελλάδας, από την οποία η FJT Logistics έχει υψηλές προσδοκίες, δεδομένου ότι το γραφείο του Πειραιά ευθυγραμμίζεται στρατηγικά με τα γραφεία της εταιρείας σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, και ειδικά στο Λιβόρνο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter