Την ανάγκη άρσης των περιορισμών στη διακίνηση ορισμένων αγαθών, όπως τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα προϊόντα bake off και καπνού κά, προκειμένου να τονωθεί ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές τους, επεσήμανε ο κ. Jérôme Loubère, διευθύνων σύμβουλος της Μαρινόπουλος ΑΕ, συμμετέχοντας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας του 17ου συνεδρίου του Economist στην Αθήνα και ειδικότερα στο roundtable με την κυβέρνηση.

Ο κ. Loubère επανέλαβε τη θέση του υπέρ της απελευθέρωσης του λιανεμπορίου και της λειτουργίας ορισμένων κατηγοριών καταστημάτων τις Κυριακές. Εξάλλου, όπως είπε, «χρειαζόμαστε πρόσθετες βελτιώσεις αναφορικά με τα logistics των σούπερ
μάρκετ και την απλούστευση σειράς διαδικασιών, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προβαίνουμε σε μεγαλύτερες εκπτώσεις. Εξίσου σημαντική είναι και η πάταξη της γραφειοκρατίας, κυρίως στην αδειοδότηση νέων καταστημάτων».

Επίσης, αναφερόμενος στην πολιτική τιμών της Μαρινόπουλος για την υποστήριξη της ελληνικής οικογένειας, τόνισε ότι η αλυσίδα έχει προϋπολογίσει 60 εκατ. ευρώ σε μειώσεις τιμών για το 2013, ενώ ήδη εξασφάλισε χαμηλότερες τιμές κατά 7% σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι η Μαρινόπουλος ήδη μπήκε στην κατηγορία των προϊόντων καπνού, με σχετικές εφαρμογές σε καταστήματά της μετά το Πάσχα, με σκοπό να καθιερωθεί στην εν λόγω κατηγορία μέσω όλων των Carrefour και των Carrefour Μαρινόπουλος εντός διμήνου.