Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πριν από λίγες μέρες επένδυση ύψους άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ψωμιού της βιομηχανίας μπισκότων Ε.Ι, Παπαδόπουλος στα Οινόφυτα. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτη Λαμπρινού, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας το επενδυτικό σχέδιο της Ε.Ι, Παπαδόπουλος, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 35.228.796,90 ευρώ.

Η εταιρεία θα λάβει για την υλοποίηση της επένδυσης ενίσχυση ύψους 8.807.199,22 ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, που ισούται με το 25% του ενισχυόμενου κόστους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, γνωστή στο καταναλωτικό κοινό κυρίως για τα μπισκότα της, έχει μπει από το 2013 στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού, όπου πλέον διαθέτει ισχυρή παρουσία, ενώ φαίνεται πως ετοιμάζει και νέα προϊόντική σειρά, καθώς πρόσφατα κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα με την επωνυμία «Ψωμί του Τραπεζιού Παπαδοπούλου».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εταιρεία έχει στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της έξι σειρές στην κατηγορία του ψωμιού: Γεύση², Χωριανό, Αρχαία Σπορά, Ψωμί Γερμανικού Τύπου, Plus και Χωρίς Γλουτένη. Έχει επίσης λανσάρει πρόσφατα τορτίγιες σε δύο εκδοχές: κλασικές και ολικής άλεσης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter