Ραντεβού τον ερχόμενο Οκτώβριο έχει δώσει με τους Λαρισαίους το νέο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Pantheon Plaza, που αναπτύσσεται από την εταιρεία Sonae Sierra επί της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Αθήνας, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Θεσσαλίας βρίσκονται στην τελική ευθεία. ‘Ηδη έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν εκεί. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Sonae Sierra παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες τα κλειδιά σε 83 επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκμισθώσει περισσότερο από το 85% των καταστημάτων και υπηρεσιών του κέντρου, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαμόρφωση των καταστημάτων τους.

Το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza είναι καρπός επενδύσεων ύψους 76,3 εκατ. ευρώ της Sonnae Sierra, της Rockspring Property Investment Managers Ltd και της PanEuropean Property Limited Partnership. Εκτείνεται σε 27.000 τμ μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, που περιλαμβάνει περίπου 120 καταστήματα. Στο κέντρο, που θα ανοίξει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό στις 23 Οκτωβρίου, σημαντική παρουσία θα έχουν μεγάλες εμπορικές εταιρείες με πολυεθνική παρουσία, ενώ στο πλαίσιό του θα λειτουργήσουν επίσης τρεις κινηματογραφικές αίθουσες, σούπερ μάρκετ και αίθουσες bowling.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τής διοίκησης της Sonae Sierra, μέσα στο πρώτο έτος λειτουργίας του το Pantheon Plaza αναμένεται ότι θα αποφέρει 18 εκατ. ευρώ τζίρο, με ετήσια πρόβλεψη πωλήσεων 79 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενο ετήσιο αριθμό επισκεπτών άνω των 5 εκατ. ατόμων. Στα 120 καταστήματά του (μεταξύ των οποίων 6 υπεραγορές και 21 εστιατόρια), δημιουργούνται 900 νέες θέσεις εργασίας. Μεταξύ των brands που συμμετέχουν στο εμπορικό κέντρο είναι οι: Media Markt Movie Stars Cinemas, Aldi, H&M, Promod, G Star, Goodys’, Flocafe, Ελλάς Μέλαθρον, Optical Παπαδιαμαντόπουλος, ‘Ομιλος Σαραφίδη (Cook Shop, Bag Stories, Tulipa), BSB Attrattivo, Kizis (Pinko Sofos), Footlocker, Adidas Reebok, Notos Exclusive, Bostonians, Oxette, Tsakiris Mallas, Askaridis, DUR, Lapin, Timberland, Nautica, Marlboro, Karen Miller, Prince Oliver, Lynne κά. Το κέντρο θα διαθέτει 4 εισόδους-εξόδους, εξωτερική και εσωτερική αυλή, υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους και 1.500 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ για τους επισκέπτες του.