Το 1968, λανσάρεται στην ελληνική αγορά η μάρκα Palette. Με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών της κάθε καταναλώτριας η Palette, με την εγγύηση ποιότητας Schwarzkopf, αποτελεί την ιδανική πρόταση για την περιποίηση των μαλλιών, καθώς διαθέτει προϊόντα styling και βαφές μαλλιών, μετατρέποντας το όνειρο της «προσιτής πολυτέλειας» σε πραγματικότητα.

H Palette είναι μία μάρκα με περίπου 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η οποία προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ καλή τιμή. Μέσα από τα χρόνια, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις κατηγορίες των βαφών με την Palette Color και του styling με το Palette Styling. Είτε πρόκειται για χρώματα μεγάλης διάρκειας με 100% κάλυψη λευκών, λαμπερά, αισθησιακά χρώματα, που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας, είτε για προϊόντα styling που προσφέρουν στα μαλλιά ιδανικό κράτημα, φυσικό χτένισμα και μαλλιά όμορφα και λαμπερά, η Palette προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για εκπλήρωση κάθε επιθυμίας.

Λαμπερά μαλλιά με ιδανικό κράτημα
Τη δεκαετία του 1960 λανσάρονται στην ελληνική αγορά τα sprays της Palette, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα, δεν είναι πάντα συνυφασμένη με την υψηλή τιμή. Η σύνθεσή τους εξασφαλίζει ταυτόχρονα ιδανικό κράτημα διαρκείας και φυσική κίνηση, για μαλλιά απαλά στην αφή. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα Palette περιέχουν Βιταμίνη Β3 και προβιταμίνη Β5 για περιποίηση και προστασία της τρίχας, ενώ το UV φίλτρο χαρίζει αντηλιακή προστασία.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, η Palette λανσάρει 3 mousses: για Όγκο μεγάλης Διάρκειας, για Ζωντανές Μπούκλες και για Επανόρθωση και Δυνατό Κράτημα, ενώ φέτος λανσάρισε μια καινούργια σειρά στα sprays, την Flexible Line με 2 καινούργιους κωδικούς (Βαμμένα Μαλλιά και Όγκος Μεγάλης Διάρκειας), προσφέροντας ταυτόχρονα ελαστικότητα και ελευθερία κίνησης.

Η είσοδος στις βαφές…
Τον Νοέμβριο του 2005, η Palette Color λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία των μόνιμων βαφών, με 32 αποχρώσεις. Με την είσοδο της Palette Color στο κανάλι των σούπερ μάρκετ δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία στην αγορά, τα semi set, η οποία διαφοροποιείται από αυτή των set, που κυριαρχούσε μέχρι πρότινος στο κανάλι αυτό. Η Palette βαφή σε semi set προσφέρεται σε δύο σειρές, τη σειρά Intensive Colors, με φόρμουλα υγρής κερατίνης, που εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα και την ενδυναμώνει από το εσωτερικό, για μεγαλύτερη ένταση χρώματος και τη σειρά Natural Colors, εμπλουτισμένη με έλαια & jojoba milk, για φωτεινά ρεφλέ και φυσικό χρώμα στα μαλλιά.

Κατά τη διάρκεια της βαφής, η πλούσια κρέμα βαφή προσφέρει ένα αισθησιακό άρωμα, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει μια σαγηνευτική αίσθηση χρώματος. Το 2011 ήρθε η απάντηση και στα σωληνάρια, καθώς λανσαρίστηκε με μεγάλη επιτυχία η Palette Μόνιμη Κρέμα Βαφή με Care-Complex στα καταστήματα καλλυντικών. Χάρη στη μοναδική σύνθεσή της, η Palette Μόνιμη Κρέμα Βαφή προσφέρει εκπληκτικά φυσικό και μεγάλης διάρκειας χρωματικό αποτέλεσμα, γεμάτο ζωντάνια, λάμψη και βάθος. Η σειρά σήμερα διατίθεται σε 30 αποχρώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στις καταναλώτριες να καινοτομούν, πραγματοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς, χωρίς να ξοδεύουν πολλά χρήματα. Από το τέλος του 2012, η Palette βαφή είναι διαθέσιμη και σε σετ, με τη σειρά Palette Salon Colors (για εύκολη εφαρμογή στα μαλλιά με απλικατέρ) σε 16 μοναδικές αποχρώσεις.

Η ανοδική πορεία συνεχίζεται…
Σήμερα, η Palette είναι παρούσα σε περισσότερες από 45 χώρες και 4 ηπείρους και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες από τους Έλληνες καταναλωτές. Η μάρκα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας και συγκαταλέγεται μεριδιακά σε ένα από τα 5 κορυφαία brands στην κατηγορία μαλλιού (βαφές, styling, περιποίηση μαλλιών), παρά την απουσία της από την μεγαλύτερη σε τζίρο αγορά της περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, treatments).

Στην ελληνική αγορά, η Palette Color κατέχει ηγετική θέση μέσα στην κατηγορία, με μερίδιο αγοράς στο 25,9% (YTD 2013)*, ενώ στην κατηγορία του styling κατέχει τη 2η θέση, με μερίδιο αγοράς 13,5% (YTD 2013)*. Αξιοποιώντας τη θετική εξέλιξη της Palette μέχρι σήμερα, η εταιρεία θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τη μάρκα με νέα, καινοτομικά λανσαρίσματα με σκοπό να ανταποκρίνεται τέλεια αλλά και να ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατισσών της, ανεξάρτητα από το πόσο διαφέρουν οι ανάγκες τους.

Η υποστήριξη της μάρκας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό, μέσω του δυνατού πλάνου τηλεοπτικής και έντυπης προβολής, χτίζοντας ακόμη περισσότερο το brand, που πλέον αυξάνει συνεχώς την καταναλωτική του βάση. Η Palette θα συνεχίσει να παραμένει αφοσιωμένη στην υψηλού επιπέδου άρτια έρευνα, στα κορυφαία πρότυπα ποιότητας και στις υψηλού επιπέδου καινοτομίες. Αυτή η επιδίωξη, άλλωστε, επιβραβεύεται από γενιές ικανοποιημένων καταναλωτριών, που εμπιστεύονται την Palette τόσο για το όμορφο χρώμα μαλλιών, όσο και το styling, που κάθε γυναίκα μπορεί να αποκτήσει.

* Πηγή: IRI Infoscan, στοιχεία από 01/01 μέχρι 01/12/2013

Info Ειρήνη Κωνσταντινίδου, Junior Brand Manager – Hair Styling (Palette, Taft, Syoss, Rilken Styling)

www.palette.schwarzkopf.gr

facebook: schwarzkopfgreece