Σε νέα εποχή μπαίνουν τα παγωτά Δωδώνη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική διαγωνιστική διαδικασία ανέδειξε ως προτιμητέο επενδυτή την ΕΛΓΕΚΑ, και πλέον απομένουν οι υπογραφές για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, που θα φέρει στα χέρια του εισηγμένου ομίλου, του οποίου ηγείται o Αλέξανδρος Κατσιώτης, την εταιρεία παγωτών που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό έναντι του οποίου η ΕΛΓΕΚΑ θα αποκτήσει την Παγωτά Δωδώνη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που είχε προσφερθεί από άλλους ενδιαφερόμενους για την εταιρεία πριν από μερικά χρόνια, ενώ στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της ΕΛΓΕΚΑ, συμμετείχαν και οι εταιρείες Κρι-Κρι και Βενέτης.

«Κούρεμα» δανείων
Ερωτηματικό αποτελεί το τι θα προβλέπει η συμφωνία που θα υπογραφεί για τα δάνεια που βαραίνουν την Παγωτά Δωδώνη, που σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οικονομικές της καταστάσεις, για τη χρήση 2020, στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 ξεπερνούσαν τα 36 εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένο θεωρείται ότι θα υπάρξει «κούρεμα» δανείων, αλλά είναι άγνωστο το ποσοστό του «κουρέματος» αυτού, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του FOODReporter δεν έχουν ακόμα καταλήξει οριστικά οι συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό.

Σημειώνεται ότι το 2020 η Δωδώνη παρουσίαζε συσσωρευμένες ζημίες ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της δεν ξεπερνούσε τα 4,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, γεγονός είναι ότι η Δωδώνη διαθέτει ευρύ δίκτυο και στρατηγική τοποθέτηση με αρκετά καταστήματα λιανικής, καθώς και σε σημεία πώλησης – γωνίες που διαθέτουν τα προϊόντα της, έχοντας ένα brand name που παραμένει ισχυρό παρά τις «φουρτούνες» των τελευταίων ετών.

Στις 9 Σεπτεμβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Παγωτά Δωδώνη, που όπως αποφασίστηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εταρείας στην Παλλήνη. Στην ημερήσια διάταξη, πέρα από τις συνήθεις εγκρίσεις των οικονομικών καταστάσεων και αμοιβών και την εκλογή ελεγκτών, περιλαμβάνεται και η υιοθέτηση των αναγκαίων μέτρων, ώστε το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας να μην υπολείπεται του 50% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter