Τα Τρίκαλα αποτελούν την πρώτη πόλη παγκοσμίως, όπου η Wolt ξεκινά δραστηριότητα με διανομές μηδενικών ρύπων, μέσω στόλου των συνεργατών διανομέων της με ηλεκτρικά μηχανάκια και ποδήλατα. Στόχος είναι το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με διατήρηση των εκπομπών ρύπων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παράλληλα με την επέκταση της πλατφόρμας στην πόλη και κεντρικό άξονα τη βιώσιμη μετακίνηση.

Οι ηλεκτρικές μηχανές του στόλου φορτίζονται σε ειδικό χώρο φόρτισης, στο κέντρο των Τρικάλων.

Διανύθηκαν 4.000 χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους, εξοικονομώντας 3 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και πάνω από 400 κιλά ανά εβδομάδα, με αυξητική τάση.

Από την πρώτη ημέρα, οι καταναλωτές της Wolt στα Τρίκαλα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από 120 εστιατόρια και καταστήματα λιανικής.

«Η είσοδος της Wolt στην αγορά των Τρικάλων με στόλο ηλεκτρικών οχημάτων δείχνει το δρόμο για το πώς οι εταιρείες, αντιλαμβανόμενες τις επιταγές των καιρών, λειτουργούν με γνώμονα σεβασμό, προστασία περιβάλλοντος, βελτίωση καθημερινότητας», ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς.

«Στόχος είναι να επεκτείνουμε περαιτέρω τη δράση, τόσο εντός της πόλης, όσο και σε άλλες πόλεις, έχοντας πάντα ως οδηγό τη βιωσιμότητα», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Wolt, Δημήτρης Καρέλος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter