Έχοντας μια μακρόχρονη παράδοση στα προϊόντα υγείας και ομορφιάς, η εταιρία Π.Ν. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη σε νέες αγορές και προϊόντα, έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο και τη δραστηριοποίησή της στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων.

Έχοντας μια μακρόχρονη παράδοση στα προϊόντα υγείας και ομορφιάς, η εταιρία Π.Ν. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη σε νέες αγορές και προϊόντα, έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο και τη δραστηριοποίησή της στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων.

Οπως μας εξήγησε ο κ. Βύρων Παρασκευόπουλος, διευθυντής του κλάδου καταναλωτικών προϊόντων, η ανάγκη για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας σ’ ένα νέο χώρο οφείλεται αφενός στις μεγάλες ευκαιρίες και αφετέρου στην συνεχώς εντεινόμενη τάση ανάπτυξης που παρουσιάζει η αγορά των καλλυντικών που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ και των τμημάτων ευρείας κατανάλωσης των μεγάλων αλυσίδων καλλυντικών, λόγω της στροφής ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του καταναλωτικού κοινού σε φθηνότερα αλλά πολύ καλής ποιότητας προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, αρωματικά, μακιγιάζ. “Η εταιρία μας” μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, “με σημαντική εμπειρία και από τις πρωτοπόρες στο χώρο των καλλυντικών, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις νέες ευκαιρίες. Ήδη καλλυντικά προϊόντα της εταιρίας πωλούνται στις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και στα καταστήματα καλλυντικών.

Εξειδίκευση με καινοτόμα προϊόντα

“Εκτός των καλλυντικών, στόχος μας είναι και η δραστηριοποίησή μας σε εξειδικευμένες αγορές με καινοτόμα προϊόντα ή προϊόντα με χαρακτηριστικά που θα τα διαφοροποιούν σημαντικά από τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού”, λέει ο κ. Παρασκευόπουλος. “Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων και στο σεβασμό της υγείας του καταναλωτή και θεωρούμε ότι εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η μακρόχρονη παρουσία της εταιρίας Π. Ν. Γερολυμάτος στο χώρο της υγείας.

Σταθμό για τη δραστηριοποίησή μας και σε κατηγορίες εκτός των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής υγιεινής αποτελεί η συνεργασία της εταιρίας μας με την ελβετική εταιρία A&L Schmidgall, που παράγει τη σειρά των προϊόντων K2r. Η μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας Schmidgall στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και στην παραγωγή φαρμάκων, καλλυντικών και εξειδικευμένων καταναλωτικών προϊόντων, εγγυάται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων K2r.

Τα προϊόντα K2r δρουν αποτελεσματικά και στις πιο δύσκολες “αποστολές” του σύγχρονου νοικοκυριού. Άλλωστε, η ονομασία τους παραπέμπει στην κατάκτηση της κορυφής K2 των Ιμαλαίων, της δυσκολότερης για ανάβαση κορυφής στον κόσμο. Τα προϊόντα της σειράς K2r έχουν μακρόχρονη παρουσία στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, κατέχοντας υψηλά μερίδια στις αντίστοιχες αγορές. Στόχος μας είναι η καταξίωση των προϊόντων Κ2r στη συνείδηση των καταναλωτών σαν τα πιο ποιοτικά, αξιόπιστα και αποτελεσματικά προϊόντα στις αντίστοιχες κατηγορίες. Εισάγονται συσκευασμένα από την Ελβετία, ενώ όλες οι συσκευασίες είναι ελληνικές”.

Τα προϊόντα Κ2r στην ελληνική αγορά

Τρία προϊόντα της σειράς K2r λανσάρονται αρχικά στην ελληνική αγορά:

Καθαριστικό φούρνου – κουζίνας. Είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν, που εκτός από το φούρνο καθαρίζει κεραμικές εστίες, φούρνους μικροκυμάτων, πυρίμαχα σκεύη, μαγειρικές εστίες, γυάλινες πόρτες φούρνων, ψησταριές, κ.λπ.

Είναι άοσμο, δερματολογικά ελεγμένο και το συνιστούν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κουζινών.

Καθαριστικό λεκέδων. Αποτελεί την άμεση λύση (στεγνό καθάρισμα) στα προβλήματα των λεκέδων σε ρούχα, ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, χαλιά και μοκέτες. Λόγω της μικρής του συσκευασίας είναι ιδανικό για ταξίδια, για να μας απαλλάσσει από τους ανεπιθύμητους λιπαρούς λεκέδες.

Εξολοθρευτής οσμών. Ανήκει σε μία νέα κατηγορία προϊόντων για την ελληνική αγορά. Εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές (τσίκνας, τσιγάρου, κατοικίδιων ζώων, υγρασίας και κλεισούρας) από υφάσματα, καθίσματα αυτοκινήτου και αθλητικά παπούτσια. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, ενώ η δράση του είναι άμεση και μόνιμη. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους Extra και Regular.

Τα προϊόντα K2r έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων. Το δίκτυο των πωλήσεων της εταιρίας καλύπτει ήδη τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, είτε απευθείας, είτε μέσω ειδικών συνεργατών στα διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα

Όπως μας είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, “τα νέα προϊόντα θα υποστηριχθούν τόσο διαφημιστικά όσο και με ειδικές προωθητικές ενέργειες μέσα στα σούπερ μάρκετ. Ειδικά στο τελευταίο θα δοθεί μεγάλη έμφαση. Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δείξει ότι μία δοκιμή αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσκολο καταναλωτή για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων K2r.”.

Η εταιρία Π. Ν. Γερολυμάτος ΑΕΒΕ, που διευθύνεται από τον κ. Παναγιώτη Γερολυμάτο, έχει μία μακρόχρονη ιστορία στην ελληνική αγορά των προϊόντων υγείας και ομορφιάς. Ξεκίνησε το 1923 από ένα οικογενειακό φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στο Κρυονέρι, καλύπτοντας μία έκταση 47.000 τ. μ. Ο τζίρος της εταιρίας ανήλθε σε 20 δισ. το 1999. Δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των φαρμάκων, καλλυντικών, OTC, διαγνωστικών και κτηνιατρικών προϊόντων, ενώ τον τελευταίο χρόνο, επεκτάθηκε και στα καταναλωτικά προϊόντα. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνεται και η παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών, καθώς και η παροχή υπηρεσιών logistics σε μεγάλες εταιρίες του χώρου.