Για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μετατίθεται τελικά η οριστική υπογραφή τής εξαγοράς της εταιρείας Ιωνία από τον όμιλο Yalco. Η Ιωνία, η οποία αναπτύσσει και αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ειδών σπιτιού (πορσελάνες), ανήκει στον όμιλο Τιτάν.

Η εξαγορά αυτή, που θεωρείται σημαντική, εντάσσεται στο πλάνο ανάπτυξης που υλοποιεί την τελευταία διετία η Yalco και στα οποία περιλαμβάνονται η αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά ειδών σπιτιού, η περαιτέρω επέκτασή της στη λιανική και η ενίσχυση της παρουσίας της στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία και σε νέες αγορές.

Η Omnishop (αλυσίδα καταστημάτων η οποία ανήκει στην Yalco) στο πεντάμηνο του 2008 αναπτύσσεται με ρυθμούς αύξησης των πωλήσεών της κατά 20%, ενώ η Habitat (η Yalco απέκτησε τα δικαιώματα ανάπτυξής της στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο) διαθέτει ένα κατάστημα στο Notos Galleries και αναμένεται το φθινόπωρο φέτος να προσθέσει ακόμη δύο -το ένα στη Γλυφάδα και το άλλο στο Golden Hall στο Μαρούσι. Την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση τής Yalco ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρείας Saeco (premium καφετιέρες espresso), εκτιμώντας ότι η εν λόγω δραστηριότητα θα της προσθέσει ετησίως τζίρο 1 εκατ. ευρώ.

Φέτος, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του ομίλου στις ξένες αγορές θα αγγίξουν το 15% επί του συνολικού του τζίρου, έναντι 11,2% που ήταν το 2007. Ο στόχος του είναι σε τρία χρόνια οι διεθνείς πωλήσεις του να ανέρχονται στο 25% του συνολικού του τζίρου.