Παρελθόν αποτελεί και επισήμως από τον ΕΛΟΜΑΣ η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Πίτσιας ΑΕ, μετά την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΕΛΟΜΑΣ στις 11 Μαρτίου με την οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (74%) ο αποκλεισμός της από τον όμιλο.

Ήδη στο τροποποιημένο καταστατικό του ΕΛΟΜΑΣ που καταχωρήθηκε πρόσφατα στο ΓΕΜΗ, η Πίτσιας ΑΕ δεν περιλαμβάνεται πια στους εταίρους του ομίλου, ενώ το κεφάλαιο του ΕΛΟΜΑΣ ανέρχεται σε 1.437.000 ευρώ, έχοντας μειωθεί κατά 60.000 ευρώ, ποσό που ισούται με την αξία των 20 εταιρικών μεριδίων που κατείχε η Πίτσιας ΑΕ, αξίας 3.000 ευρώ το καθένα. Επιπλέον, από την ιστοσελίδα του ΕΛΟΜΑΣ έχει αποσυρθεί το λογότυπο και η υποσελίδα της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης. Από την άλλη, πάντως, στο νέο φυλλάδιο της Πίτσιας (7/7 – 20/7) δεν έχει αφαιρεθεί η υπόμνηση ότι αποτελεί μέλος του ΕΛΟΜΑΣ.

26 καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα
Σημειώνεται ότι η Πίτσιας ΑΕ, με έδρα την Κατερίνη, διαθέτει συνολικά 26 καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ αναμένεται σε αυτά να προστεθεί σύντομα και ένα κατάστημα στη Χαλκηδόνα, ένα από τα τρία που απέκτησε τον περασμένο Απρίλιο από την αλυσίδα «Spar Μαζί Markets» Τα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας βρίσκονται στην Κατερίνη ή ευρύτερα στο νοµό Πιερίας, ενώ η εταιρεία έχει επίσης παρουσία στη Βέροια, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, στην Αλεξάνδρεια Ηµαθίας και τον Κοπανό Νάουσας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter