Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται να κινηθούν το 2008 οι εταιρείες ‘Οπτιμα ΑΕ και ‘Ηπειρος ΑΕΒΕ, συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη, ολοκληρώνοντας παράλληλα δύο μεγάλα επενδυτικά έργα.

Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις για την τρέχουσα χρήση, η ‘Οπτιμα αναμένεται να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 18,4%, φθάνοντας τα 109 εκατ. ευρώ, από 92 εκατ. ευρώ το 2007.

Αντίστοιχα, η ‘Ηπειρος προσβλέπει σε αύξηση του τζίρου της κατά 14,5% (πωλήσεις ύψους 24,8 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ. ευρώ το 2007).

Σημαντικός αναμφισβήτητα θα είναι και ο ρόλος των ανατιμήσεων που καταγράφονται στον κλάδο των τυροκομικών, στην αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης των δύο εταιρειών.

Στο μεταξύ, στελέχη της ‘Οπτιμα, αναφερόμενα στις επενδύσεις, χαρακτηρίζουν ως πολύ σημαντική την απόφαση που έλαβαν για τη συμμετοχή της εταιρείας κατά 30% στην Οικοφάρμα Πελοποννήσου, που, όπως είναι γνωστό, εξειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών τυροκομικών προϊόντων.

Φέτος, η ‘Οπτιμα ολοκληρώνει τη μετάβασή της στο νέο σύγχρονο κέντρο διανομής στα Οινόφυτα, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας για τα επόμενα 12-15 χρόνια και, επιπλέον, θα προβεί στη δημιουργία ενός ακόμη περιφερειακού κέντρου διανομής, προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα της κάλυψης ενός μεγάλου κομματιού της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στρατηγικά η ‘Οπτιμα θα συνεχίσει να επενδύει σε δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, στα επώνυμα προϊόντα και στη δημιουργία branding, διαθέτοντας στον τομέα της διαφήμισης το ποσό των 4 εκατ. ευρώ και δεύτερον, στην εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που της εξασφαλίζει η συνεργασία της με τις ‘Ηπειρος και Οικοφάρμα Πελοποννήσου.

Χρυσό βραβείο

Από την πλευρά της, η τυροκομική ‘Ηπειρος, που κέρδισε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τυριού για την ομώνυμη φέτα, ολοκληρώνει φέτος το μεγάλο επενδυτικό της πλάνο αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου της στον νομό ‘Αρτας. Σημειώνεται ότι στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η αγορά όμορου οικοπέδου 22,5 στρεμμάτων, στο οποίο κτίστηκε η νέα πτέρυγα του εργοστασίου.