Το Supervalu University δημιούργησε ένα online «σπουδαστήριο», που προσφέρει μαθήματα σχετικά με το λιανεμπόριο, με στόχο να βοηθήσει τους λιανεμπόρους να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους.

[ΗΠΑ] Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 400 χιλ. δολάρια από το Τμήμα Απασχόλησης και Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας της Μινεσότα (State of Minnesota Department of Employment and Economic Development) και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, που περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία -από το 2008- ενός προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Concordia που παρέχει πιστοποιητικό σπουδών στο Food Retailing Merchandising, Marketing & Management.

Το σπουδαστήριο χρησιμοποιεί και τις παραδοσιακές αίθουσες μελέτης, αλλά εκμεταλλεύεται και τις δυνατότητες της online διδασκαλίας, ενώ είναι προσβάσιμο τόσο από φοιτητές όσο και από επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν στα… θρανία προκειμένου να αποκτήσουν περαιτέρω εξειδίκευση.

Εκτός από μαθήματα οικονομικής φύσεως, που προσφέρουν στους λιανεμπόρους καλύτερη κατανόηση του μηχανισμού αύξησης των πωλήσεων και των κερδών των καταστημάτων τους, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα περί τον κλάδο του λιανεμπορίου, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και το retail management, marketing και merchandizing.