Στα 14 εκατ. ευρώ ανήλθε κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του ο τζίρος του Super Vero, που ίδρυσε ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στο Βελιγράδι, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της διοίκησης του ομίλου, αφού εξασφαλίστηκαν τα έσοδα που προέβλεπε το αρχικό επενδυτικό πλάνο.

Στα 14 εκατ. ευρώ ανήλθε κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του ο τζίρος του Super Vero, που ίδρυσε ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στο Βελιγράδι, δικαιώνοντας τις προσδοκίες της διοίκησης του ομίλου, αφού εξασφαλίστηκαν τα έσοδα που προέβλεπε το αρχικό επενδυτικό πλάνο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σούπερ μάρκετ κέρδισε το ενδιαφέρον των κατοίκων του Βελιγραδίου όχι μόνο λόγω της μεγάλης γκάμας προϊόντων που φιλοξενεί στα ράφια του, αλλά και των προωθητικών ενεργειών του, τις οποίες εξαναγκάσθηκαν να ακολουθήσουν οι ανταγωνιστές της αλυσίδας στην τοπική αγορά.

Από τις στατιστικές μετρήσεις προκύπτει ότι το Super Vero στο Βελιγράδι επισκέπτονται καθημερινά 3.500 έως 4.000 καταναλωτές και κάθε Σάββατο 4.500 έως 5.000.

Σε ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, μέσα σε θερμό κλίμα, τα στελέχη της αλυσίδας γιόρτασαν τον ένα χρόνο λειτουργίας του Super Vero, η πορεία του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική».

Το κατάστημα αυτό, που είναι το πρώτο της αλυσίδας στη Σερβία, έχει χώρους πώλησης 6 χιλιάδων τμ και βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο, συνολικής έκτασης 18 στρεμμάτων. Οι χώροι του σούπερ μάρκετ καταλαμβάνουν περί τα 3.500 τμ, ενώ εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων λειτουργούν και άλλα εμπορικά καταστήματα. Το Super Vero διαθέτει επίσης έναν σημαντικό αριθμό θέσεων parking, καθώς και αποθήκες συνολικής έκτασης 1.500 τμ.

Οι δραστηριότητες του ομίλου εκτός των ελληνικών συνόρων θα έχουν συνέχεια, καθώς ήδη ετοιμάζεται ένα δεύτερο Super Vero στην πρωτεύουσα της Σερβίας, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης, έκτασης 2.500 τμ, με αποθήκες 800-1.000 τμ και άνετο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Στους στόχους του ομίλου είναι η έναρξη της λειτουργίας του νέου καταστήματος να γίνει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2004.

Εξάλλου με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες προετοιμασίας του 8ου κατά σειρά καταστήματος του ομίλου στα Σκόπια. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο όμιλος διαθέτει 205 καταστήματα εκ των οποίων τα 8 βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

 

Εγκαίνια στην Αγία Παρασκευή

Με θετικές εντυπώσεις από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού και αισιοδοξία για την εξέλιξη του τζίρου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατάστημα της ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ στην Αγία Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση των έργων της ριζικής αναβάθμισής του.

Ωστόσο τα εγκαίνια της νέας, ουσιαστικά, μονάδας καθυστέρησαν περίπου κατά ένα μήνα με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει τη «θερμή» περίοδο του Δεκεμβρίου και να χαθούν έσοδα συνολικής αξίας 600.000 ευρώ. Αιτία για την αρνητική αυτή εξέλιξη ήταν η εκπρόθεσμη εγκατάσταση της κυλιόμενης σκάλας, μέσω της οποίας το σούπερ μάρκετ επικοινωνεί με το Jumbo, που συστεγάζεται στο διώροφο κτίριο, συνολικής έκτασης 4.000 τμ.

Οι πύλες του καταστήματος στην Αγία Παρασκευή άνοιξαν στο κοινό στις 20 Ιανουαρίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ παρουσίασε τη νέα μονάδα της στις προμηθεύτριες εταιρείες. Πρόκειται για ένα κατάστημα με χώρους πώλησης 2.000 τμ και με 120 υπόγειες και υπαίθριες θέσεις πάρκινγκ. Το ανακαινισμένο εμπορικό συγκρότημα λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο που βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων.

 

Επίσκεψη πρέσβη στο κατάστημα Βριλησσίων

Το κατάστημα Βριλησσίων της αλυσίδας επισκέφθηκε ο πρέσβης του Καναδά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Αφορμή της επίσκεψης ήταν η αποκλειστική εισαγωγή κατεψυγμένης γαλοπούλας Καναδά εκ μέρους του ομίλου μετά από πολλά χρόνια, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «τιμήθηκε δεόντως» από τους καταναλωτές.