Φέτος εκτιμάται ότι θα είναι η χρονιά της ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗΣ για το δίκτυο πωλήσεων του ομίλου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Από τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού της εξαγορασθείσης εταιρείας (θα εξελιχθούν ταχύτατα) ο όμιλος αναμένει μεγάλα οφέλη. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η αύξηση του τζίρου όσων καταστημάτων εκσυγχρονιστούν θα κυμανθεί μεταξύ 30% και 120%! Σε επίπεδο ομίλου οι πρώτες εκτιμήσεις για το 2003 αναφέρουν αύξηση τζίρου κατά 10%-11% έναντι του 2002.

Φέτος εκτιμάται ότι θα είναι η χρονιά της ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗΣ για το δίκτυο πωλήσεων του ομίλου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού της εξαγορασθείσης εταιρείας, που άρχισαν τους τελευταίους μήνες του 2002, πρόκειται να εξελιχθούν ταχύτατα κατά τη διάρκεια του 2003 και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2004.Από το εγχείρημα αυτό ο όμιλος αναμένει μεγάλα οφέλη όσον αφορά τις πωλήσεις του.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του τζίρου όσων καταστημάτων εκσυγχρονιστούν θα κυμανθεί μεταξύ 30% και 120%! Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη μικρή κάμψη που παρουσιάζουν γενικότερα οι πωλήσεις του κλάδου κατά το τελευταίο πεντάμηνο και το γεγονός ότι η κάμψη αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι το ανακαινισμένο δίκτυο της ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗΣ θα συμβάλει τα μέγιστα για περαιτέρω άνοδο των πωλήσεων του ομίλου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ το 2003. Υπενθυμίζεται ότι προ της εξαγοράς της η ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ διάθετε 45 καταστήματα εκ των οποίων τα 7 έκλεισαν με απόφαση της διοίκησης του ομίλου, ενώ τα προς επένδυση κεφάλαια για την αναβάθμιση των υπολοίπων μονάδων φθάνουν σε αξία τα 4,695 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τρέχον έτος αναφέρουν αύξηση τζίρου κατά 10% με 11% έναντι του 2002, χρονιά κατά την οποία τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν τελικά στα 670 εκατ. ευρώ. Όσο για τον Ιανουάριο του 2003 οι πρώτες 20 ημέρες έτρεχαν με αύξηση τζίρου 10%, όμως ο μήνας στο σύνολο του παρουσίασε αύξηση 6%, καθ΄ ότι σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο είχε μια λιγότερη εργάσιμη ημέρα.

Σημειώνεται τέλος ότι ο τζίρος του ομίλου θα ενισχυθεί φέτος και από:

  • Την πλήρη δραστηριοποίηση του Super Vero στο Βελιγράδι, που πέρυσι συνέβαλε στις πωλήσεις του ομίλου λειτουργώντας λίγες μόλις ημέρες.
  • Την ίδρυση πέντε νέων καταστημάτων που θα εδρεύουν στην Αττική. Τα εγκαίνια ενός εξ αυτών είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου στη Δραπετσώνα, ένα ακόμη θα λειτουργήσει στην Πλατεία Κολιάτσου και τα άλλα τρία σε περιοχές του λεκανοπεδίου, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώνει ο όμιλος σε αυτή τη φάση.

Max Χαλκιαδάκης στο Ηράκλειο

Ακολουθώντας μία νέα επενδυτική και αναπτυξιακή αντίληψη η κρητική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΗΝΑΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ εγκαινίασε στα μέσα Δεκεμβρίου το μεγαλύτερό της κατάστημα στο Ηράκλειο, στην οδό Μαυσώλου & Ηροδότου.

Πρόκειται για ένα σούπερ μάρκετ έκτασης 2.500 τ.μ., στο οποίο είναι σαφής η στρατηγική της εταιρείας: τα κρητικά προϊόντα κατέχουν πολύ σημαντική θέση, όπως αρμόζει στην ποιότητα και τη φυσιογνωμία τους. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θυμίζει παραδοσιακό παντοπωλείο, προβάλλονται εκπληκτικά κρητικά προϊόντα, όπως τυριά, λουκάνικα, απάκια, ελιές, παραδοσιακά γλυκίσματα κ.ά. Ως σύγχρονος χώρος αγορών, το Max Χαλκιαδάκης άφησε θέση και στα βιολογικά προϊόντα, ιδιαίτερα στο τμήμα φρούτων και λαχανικών. Η κάβα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία κρασιών, ενώ σημαντική θέση κατέχει η τοπική οινοπαραγωγή. Το κατάστημα διαθέτει επίσης τμήμα έτοιμων φαγητών και καφετέρια. Επίσης στον εξωτερικό του χώρο έχει δημιουργηθεί άνετο parking. Στο Max Ηρακλείου, με διευθύντρια την κα Γιούλη Τρούλη, απασχολείται προσωπικό 70 ατόμων και υπάρχουν 13 ταμεία. Στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης εντάσσεται η δημιουργία ενός ακόμη Max στα Χανιά φέτος την άνοιξη.