Θετικό ήταν το αποτέλεσμα του 2017 για τα βασικά οικονομικά μεγέθη των εταιρειών συμφερόντων του κ. Νίκου Βερόπουλου στα Βαλκάνια, γεγονός το οποίο επιτρέπει στον επιχειρηματία να αισιοδοξεί για την πορεία του ομίλου του το 2018. Ειδικότερα, το 2017 έκλεισε με αύξηση τζίρου 16,4% στη Σερβία, στα 45 εκατ. ευρώ και 8,8% στην ΠΓΔΜ, στα 78,4 εκατ. ευρώ. Σε ενοποιημένη βάση ο τζίρος των δύο εταιρειών διαμορφώθηκε στα 123,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 11,5% ως προς το 2016.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη της διοίκησης του ομίλου για το 2017 ήταν ότι ο συνολικός τζίρος του θα έφθανε κοντά στα 125 εκατ. ευρώ. Η μικρή απόκλιση από το τελικό αποτέλεσμα αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του έτους ένα νέο Vero και ένα Jumbo στα Σκόπια, λόγω εμπλοκής που υπήρξε με τη λειτουργία του χώρου πάρκινγκ.

Σχετικά με τις πρώτες προβλέψεις για τη κερδοφορία των δύο εταιρειών, από τη διοίκηση του ομίλου αναφέρεται ότι το καθαρό αποτέλεσμα στην ΠΓΔΜ θα κλείσει κοντά στα 11 εκατ. ευρώ και στη Σερβία στα 3,5 εκατ. ευρώ. Στη θετική πορεία του ομίλου πέρυσι συνέβαλαν τόσο η λειτουργία δύο νέων καταστημάτων στη Σερβία και ενός στη ΠΓΔΜ όσο και ορισμένες επεκτάσεις και προσθήκες που ολοκληρώθηκαν πέρυσι σε κάποια από τα καταστήματα του ομίλου, οι οποίες οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς τους (σε ένα κατάστημα διαπιστώθηκε διπλασιασμός της πελατείας), άρα σε σημαντική τόνωση των πωλήσεών τους σε ετήσια βάση. Μάλιστα, το γεγονός ότι για τη θετική μεταβολή του τζίρου δεν απαιτήθηκαν σημαντικά κεφάλαια επέτρεψε στον όμιλο να βελτιώσει την κερδοφορία του.

Στα τέλη του 2017 ο όμιλος διέθετε 7 καταστήματα στη Σερβία και 12 στη ΠΓΔΜ, ενώ οι επενδύσεις που διενήργησε και στις δύο αγορές διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ.

Άνοδος τζίρου 8% το 2018
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βερόπουλος στο σελφ σέρβις, η θετική πορεία των μεγεθών του ομίλου αποδίδεται και στο γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις ομάδες διοίκησης των δύο εταιρειών, αλλαγές τις οποίες χαρακτήρισε «σαρωτικές». Το στελεχικό δυναμικό ανανεώθηκε με νέους γενικούς διευθυντές, εμπορικούς διευθυντές, διευθυντές πωλήσεων και νέους αγοραστές –τρία από τα στελέχη αυτά προήλθαν από την πρώην Αφοί Βερόπουλοι.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομίλου το 2018, η διοίκησή του προβλέπει άνοδο του ενοποιημένου τζίρου κατά 8% ως αποτέλεσμα της εγκαινίασης της λειτουργίας δύο νέων καταστημάτων στην ΠΓΔΜ και στη Σερβία, του remodeling σε ένα μεγάλο Vero και των επεκτάσεων, περιορισμένων ωστόσο, σε δύο ακόμα εμπορικές μονάδες. Σημειώνεται ότι ο δανεισμός του ομίλου περιορίζεται σήμερα στα 4 εκατ. ευρώ, ενόσω η διοίκησή του επιθυμεί τη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα. «Θα μπορούσε ο όμιλος να χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες, αλλά δεν το πράττουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ακόμη πιο γερές οικονομικές βάσεις και να αυξήσουμε τον τζίρο μας στα υπάρχοντα καταστήματα, ώστε να αποκτήσουμε μια πολύ καλή δομή για τη μελλοντική επέκτασή μας στις δύο αγορές», δήλωσε ο κ. Βερόπουλος στο σελφ σέρβις. Φέτος οι επενδύσεις του ομίλου και στις δύο αγορές των Βαλκανίων θα ανέλθουν στα 5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το «ονοματολογικό», στο πλαίσιο του ανοίγματος των διαδικασιών για την ένταξη της δεύτερης στις δομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι μια πολιτική συμφωνία θα βοηθούσε την επιχειρηματικότητα και στις δύο χώρες.