Στη νότια Ελλάδα και πιθανότατα στην Αττική -μέσω εξαγοράς- θα επιχειρήσει να κατέλθει το 2006 ο όμιλος Μασούτης, διαψεύδοντας και επίσημα τα περί ενδεχόμενης εξαγοράς της Μασούτης από κορυφαίο εγχώριο λιανεμπορικό όμιλο. Ταυτόχρονα προτίθεται να αποσπάσει μεγάλα μερίδια από τις προμήθειες των Ho.Re.Ca. της Χαλκιδικής, μέσω της δημιουργίας καταστήματος χονδρικής στην περιοχή.

Την “πύλες” της νότιας Ελλάδας, και πιθανότατα και της Αττικής, θα επιχειρήσει να “εκπορθήσει” το 2006 ο όμιλος Μασούτης, που αρχίζει να επεκτείνεται σε περιοχές όλο και εγγύτερα προς την πρωτεύουσα.Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντή Μασούτη, πρόεδρο του ομίλου, "ήδη αναζητούμε τους κατάλληλους χώρους στη Λαμία για τη δημιουργία καταστημάτων, ενώ δεν αποκλείουμε την κάθοδο στην Αττική, που ενδεχομένως να υλοποιηθεί μέσω εξαγοράς, καθώς η αυτόνομη ανάπτυξη παρουσιάζει μεγαλύτερες δυσκολίες".

Η Μασούτης λειτουργεί περισσότερα από 170 καταστήματα στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, από τα οποία τα νοτιότερα βρίσκονται στα Τρίκαλα (1 σούπερ μάρκετ) και στην Καρδίτσα (2 σούπερ μάρκετ και 1 cash & carry). "Μία αλυσίδα μικρομεσαίου μεγέθους, με ικανοποιητική παρουσία σε περιοχές της Αττικής, μπορεί να αποτελέσει στόχο εξαγοράς, αφού πλέον με την προγραμματισμένη επέκτασή μας στη Λαμία διευρύνουμε το δίκτυό μας, άρα και τις υπηρεσίες logistics, τις οποίες αναγκαστικά πρέπει να διαθέτουμε", επισημαίνει ο κ. Μασούτης.

Ο όμιλος Μασούτης υλοποιεί κίνηση-ματ και στο χονδρεμπόριο, αποβλέποντας στην απόσπαση μεγάλων μεριδίων από τις προμήθειες των ξενοδοχειακών μονάδων-καταστημάτων εστίασης της Χαλκιδικής, που σήμερα εξυπηρετούνται από τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά στην κατασκευή καταστήματος χονδρικής στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με ένα υπερκατάστημα Grand Μασούτης.

Grand Μασούτης στο Mediterranean Cosmos

Σημαντική προσθήκη στο δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αποτέλεσε η λειτουργία του νέου υπερκαταστήματος Grand, καλυμμένης επιφάνειας 4.500 τμ σε ένα επίπεδο, εντός των εγκαταστάσεων του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη (11ο χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών). Το νέο κατάστημα, που διαθέτει 30 ταμεία και απασχολεί 160 υπαλλήλους, αποτελεί πρότυπο σχεδιασμού και εργονομίας. Περιλαμβάνει, πέραν των κλασικών τμημάτων του σούπερ μάρκετ, τμήματα κρεοπωλείου, οπωροπωλείου, ντελικατέσεν, αρτοζαχαροπλαστείου, ιχθυοπωλείου, ειδών δώρου, υαλικών, ηλεκτρικών, ένδυσης-υπόδησης, ειδών αυτοκινήτου και γυναικείων αξεσουάρ. Οι πελάτες του έχουν τη δυνατότητα στάθμευσης, εντός parking 3.000 θέσεων, που διαθέτει το εμπορικό κέντρο. Ειδικά για το νέο υπερκατάστημα, τη διεύθυνση του οποίου ανέλαβε ο κ. Αθανάσιος Παρτσάλογλου, υλοποιείται ξεχωριστή πολιτική marketing, η οποία προβλέπει μεγάλες προσφορές.

Ως προς τα οικονομικά μεγέθη της Μασούτης, η διοίκησή της, που επρόκειτο να εγκαινιάσει ένα ακόμη Grand και Cash & Carry στη Βέροια πριν το τέλος του χρόνου, χαρακτήρισε το 2005 ως "μία δυσχερή χρονιά για το εγχώριο λιανεμπόριο", αναμένοντας οριακή αύξηση του τζίρου της, της τάξης περίπου του 1%, με συμπίεση όμως των κερδών. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες για ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας από έτερο κορυφαίο εγχώριο λιανεμπορικό όμιλο.