Ο καφές αποτελεί στρατηγικό επιχειρησιακό τομέα για τη Β. Σ. Καρούλιας και η εταιρεία τον ενέταξε στις δραστηριότητές της πριν από 13 έτη. «Πρώτα παρατηρήσαμε την ανάπτυξη της κατηγορίας και μετρήσαμε τις δυνατότητές της. Η κίνηση στην οποία προχωρήσαμε μπορούμε να πούμε πως εμπορικά έχει πετύχει, μιας και και κάθε χρόνο εμφανίζει θετικά αποτελέσματα», είπε στο FOODReporter ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Β. Σ. Καρούλιας, Χρήστος Αργυρού. Τόσο ο καφές Cortese, που αποτελεί επαγγελματικό -Β2Β- προϊόν, όσο και ο Dallmayr, που είναι καφές φίλτρου, στοχεύουν σε διαφορετικές χρήσεις και καταναλωτικά κοινά και ουσιαστικά αλληλοσυμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο του καφέ για την εταιρεία και αμφότεροι είχαν θετικά αποτελέσματα, βάσει των στόχων τους, όπως αναφέρει η Β. Σ. Καρούλιας. «Δεν λανσάρουμε μάρκες με στόχο να “κανιβαλίσει” η μια την άλλη, αλλά επιδιώκουμε να συμπληρώσει και να ενδυναμώσει κάθε μία το συνολικό χαρτοφυλάκιο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στο πελατολόγιό μας», υπογράμμισε ο κ. Αργυρού και περιέγραψε τη συνταγή επιτυχίας:

«Η επιτυχία μας οφείλεται στην εμπορική στρατηγική μας να αυξήσουμε τους αποκλειστικούς συνεργάτες, να πάμε σε νέους -εξειδικευμένους στον καφέ- συνεργάτες και επιπλέον, να απλωθούμε σε περισσότερες πόλεις».

«Σημαντικό διαφοροποιό πλεονέκτημα μας είναι ότι οι τεχνικοί μας είναι και barista και εκπαιδευτές (trainers) συγχρόνως, οπότε τα συνεργαζόμενα με εμάς σημεία δεν χρειάζεται να καλούν διαφορετικούς ανθρώπους για το εκπαιδευτικό κομμάτι και έτσι, εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια. Ένας και μόνο εκπρόσωπος αναλαμβάνει όλο το κομμάτι του after-sales service. Αυτό λειτουργεί υπέρ μας στην αγορά και είχε καλά αποτελέσματα την τελευταία διετία, εφόσον σημειώνουμε ανάπτυξη της τάξης του 25% για κάθε έτος», εξήγησε ο κ. Αργυρού.

Η διεύρυνση στο τρόφιμο
Σε ό,τι αφορά την ΙΜΑ Beverages ΑΕ, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου με προϊόντα τροφίμου, κυρίως ξηρού φορτίου, αποτελεί στρατηγική επιλογή και απόφαση. Πέραν της εδραιωμένης συνεργασίας με τα προϊόντα της εταιρείας Καλαμάτα Παπαδημητρίου, η ΙΜΑ πρόσφατα ανέλαβε την αποκλειστική διανομή και προώθηση των ελληνικών μπαρών υγείας Sesamis Natural Bars, οι οποίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στα ράφια επιλεγμένων αλυσίδων λιανικής. «Σύντομα, στο χαρτοφυλάκιο της ΙΜΑ θα προστεθούν νέες συνεργασίες με στόχο να προσφέρουμε υγιεινές, νόστιμες και προσιτές σε τιμές, επιλογές προϊόντων με έμφαση στα κανάλια της «ζεστής» αγοράς, τόσο στη σύγχρονη λιανική, όσο και σε convenience σημεία», επισήμανε ο κ. Αργυρού και συμπλήρωσε: «Η Β. Σ. Καρούλιας εξελίσσεται και ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς και τις επιλογές του καταναλωτή. Για το λόγο αυτό, πρόσφατα δημιουργήσαμε εξειδικευμένη ομάδα πωλήσεων για το κανάλι του Convenience Trade, ώστε να υπηρετήσουμε τη στρατηγική μας απόφαση, αλλά και για να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για το σύνολο των προϊόντων του Ομίλου».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter