Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI για το 10μήνο του 2008, ο κλάδος παρουσιάζει ανοδική πορεία . Συγκεκριμένα, η αγορά των κατεψυγμένων αλιευμάτων κινείται με ποσοστά ανάπτυξης 8,3% σε όγκο και 10,8% σε αξία, σε σχέση με το αντίστοιχο 10μηνο του 2007. Ειδικότερα, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, κατά το οποίο εντάθηκε η παγκόσμια οικονομική κρίση, η εν λόγω αγορά κινείται με διψήφια νούμερα ανάπτυξης τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Σε αυτό το θετικό κλίμα, ο ‘Ομιλος Καλλιμάνης ανακοίνωσε την πρόσληψη 100 ατόμων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της καταναλωτικής ζήτησης, κυρίως εν όψει της Σαρακοστής του Πάσχα του 2009. Οι προσλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και αφορούν σε συμβασιούχους εργαζομένους, στα τμήματα παραγωγής και αποθήκης στην περιοχή της Αχαΐας, έχουν δε άμεση σχέση με την υψηλή εποχικότητα του κλάδου των κατεψυγμένων αλιευμάτων στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα.

‘Οπως αναφέρει σχετικά ο διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου, κ. Ντίνος Θεοδωρόπουλος, «ο κλάδος των κατεψυγμένων αλιευμάτων αντιστέκεται στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης και, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, αναμένεται να μην επηρεαστεί έντονα από τη γενικότερη πτώση της κατανάλωσης ούτε μέσα στο 2009, διαμορφώνοντας σταθερούς έως ελαφρά ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ‘Ομιλος Καλλιμάνης συνεχίζει την υλοποίηση των προγραμματισμένων επιχειρηματικών του σχεδίων. Στόχος είναι η δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για νέους καταναλωτές να αναγνωρίσουν την αξία των επώνυμων φρεσκοκατεψυγμένων  αλιευμάτων μας, ώστε να τα εντάξουν στο καθημερινό τους τραπέζι, όχι απλώς ως υποκατάστατα των νωπών για λόγους χαμηλότερης τιμής, αλλά ως μια ολοκληρωμένη πρόταση υγιεινής διατροφής υψηλού γευστικού αποτελέσματος».