Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, η Bolton Food – η κύρια επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Bolton και ηγέτης στην Ιταλία και στην Ευρώπη στην αγορά κονσερβοποιημένων ψαρικών, με τα εμπορικά σήματα RIOmare, Saupiquet, Cuca, κ.ά. – επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την προστασία των ωκεανών.

Η Bolton Food ανακοινώνει σε συνεργασία με το WWF ότι την περίοδο Ιανουάριος- Δεκέμβριος 2023, κατάφερε το 93,7% των προμηθειών της σε τόνο, να προέρχεται από αλιευτικούς στόλους που είτε είναι πιστοποιημένοι από το πρότυπο για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις αλιείας Marine Stewardship Council, είτε συμμετέχουν σε αξιόπιστα και ολοκληρωμένα Προγράμματα Βελτίωσης Βιωσιμότητας Αλιείας. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

Στόχος της συνεργασίας, είναι να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού τόνου της Bolton Food είναι διαφανής έως το τέλος του 2024, το 100% των προμηθειών της να προέρχεται από υπεύθυνες πηγές. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, το 2023, το 87,3% του τόνου που αγόρασε η BoltonFood προερχόταν από βιώσιμη αλιεία. Δεσμεύεται να μειώσει έως το 2025 κατά 30%, την προμήθειά της σε κιτρινόπτερο τόνο από τον Ινδικό Ωκεανό (σε σύγκριση με το 2020).


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter