«Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο σταδιακός περιορισμός του περιβαλλοντικού αντικτύπου, η υιοθέτηση και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλο το φάσμα λειτουργίας μας, η διασφάλιση της ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον, η στήριξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, σε συνδυασμό με την επίδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας, βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο της κουλτούρας και της στρατηγικής μας» δήλωσε ο Henrik Fredvig, Διευθύνων Σύμβουλος, της Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Όσον αφορά στο μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, στόχος του Ομίλου είναι να επιτύχει 30% μείωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2030, σε σχέση με το έτος βάσης 2015. «Έως το 2040, στοχεύουμε στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας μας» σύμφωνα με τον απολογισμό ESG 2023 της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ (part of Carlsberg Group).

«Το 2023 αποτέλεσε μία χρονιά, όπου παρά τις προκλήσεις, καταφέραμε και κάναμε σημαντικά βήματα διευρύνοντας έμπρακτα το θετικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον και την κοινωνία, έχοντας ως πυξίδα το γενικό στρατηγικό πλαίσιο του ομίλου Carlsberg, και υλοποιώντας με συνέπεια την ESG στρατηγική μας, στοχεύοντας στο “μηδέν” κι ακόμη πιο μακριά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Henrik Fredvig. Σύμφωνα με τους στόχους του ομίλου, θα είναι 100% ανακυκλώσιμες, επαναχρησιμοποιούμενες ή ανανεώσιμες οι συσκευασίες του έως το 2030, με 90% ρυθμό συλλογής και ανακύκλωσης των φιαλών και κουτιών, 50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο εντός των φιαλών και των κουτιών και 50% μείωση του πλαστικού ορυκτής προέλευσης όσον αφορά στο μηδενικό αποτύπωμα συσκευασιών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter