Στη Μαδρίτη, στην έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC), παρουσιάστηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία Olive Oil World Congress (OOWC), σε επίσημη εκδήλωση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024, με σκοπό την ενημέρωση ευρωπαϊκού και διεθνούς καταναλωτικού κοινού, για τις νέες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα του ελαιολάδου, τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξάλλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης προαναγγέλθηκε το κλαδικό συνέδριο ελαιολάδου, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη μεταξύ 26 και 28 Ιουνίου 2024. Ο συντονιστής του OOWC, Ρικάρντο Μιγκελάνιεζ υπερθεμάτισε της σπουδαιότητας του συνεδρίου, υπερτονίζοντας ότι στόχος του είναι να καταστεί βασική εμπορική πλατφόρμα επικοινωνίας στον τομέα του ελαιολάδου, να μεταδώσει τα οφέλη του προϊόντος στην κοινωνία και να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αξίας του ελαιολάδου και των επαγγελματιών εμπλεκόμενων φορέων παγκοσμίως: παραγωγών, ενώσεων ελαιώνων, εταιρειών διανομής και επεξεργασίας, βιομηχανίας, δημοσίων και ιδιωτικών κέντρων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και φορέων της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Μιγκελιάνιεζ στάθηκε στους πυλώνες διάχυσης της πληροφορίας, των δράσεων και των αποτελεσμάτων εργασιών του Συνεδρίου: Ανάπτυξη δικτυακού τόπου, δημιουργία προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.ά..


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter