Σε αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των δεύτερων Chefs’ Choice Awards την Παρασκευή 5 Απριλίου στο House 124.
Τα Chefs’ Choice Awards διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, για να αποκαλύψουν τις προτάσεις, την γκάμα των υλικών και τις πρώτες ύλες που δοκιμάστηκαν σκληρά στις κουζίνες καταξιωμένων Chefs, οι οποίοι τα επέλεξαν και τα ανέδειξαν για χρήση στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων.
Την «λαχταριστή» αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους παραγωγοί και προμηθευτές τροφίμων, καταξιωμένοι chef, foodies και δημοσιογράφοι. Την παράσταση έκλεψαν τα προϊόντα που «συνομίλησαν» με τους chef, τους είπαν την ιστορία τους και επικράτησαν ύστερα από μία σκληρή δοκιμασία στις κουζίνες υψηλών ταχυτήτων.
Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν
Στο φετινό «καλάθι του σεφ» μπήκε μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων όπως, τυριά, βούτυρα, ζυμαρικά, κρέας, αυγά, λαχανικά και άλλα, τα οποία οι chef δοκίμασαν γευστικά και μαγειρικά και ανέδειξαν τα κορυφαία γι’ αυτούς προϊόντα, δίνοντάς τους 2 διακριτικούς τίτλους:
- Chefs’ Choice: στα προϊόντα που τους ικανοποίησαν απόλυτα και θα επέλεγαν στις κουζίνες τους και
- Chefs’ Choice Platinum: στα προϊόντα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους και, φυσικά, θα χρησιμοποιούσαν για τις δημιουργίες τους.
Συγκεκριμένα, με βραβείο Chefs’ Choice βραβεύτηκαν οι παρακάτω εταιρείες: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., MAKBEΛ (EURIMAC), ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ ΑΕΒΕ, Απ΄τα Περιβόλια του Βεζύρογλου, UNILEVER FOOD SOLUTIONS, Galaxy- S. Mavidou & Sons OE, ALFA PASTRY – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, UNILEVER FOOD SOLUTIONS και FAMILY FOOD IKE .
Οι παρακάτω εταιρείες απέσπασαν βραβείο Chefs’ Choice Platinum: ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ, Galaxy- S. Mavidou & Sons OE, BARILLA HELLAS, ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ ΑΕΒΕ, Απ΄τα Περιβόλια του Βεζύρογλου, UNILEVER FOOD SOLUTIONS, Ούζο Βαρβαγιάννη και ALFA PASTRY.
Σε Unilever και Δωδώνη τα κορυφαία βραβεία
Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία αναδείχθηκαν και δύο κορυφαίοι νικητές: η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. απέσπασε τη διάκριση «Chefs’ Choice Brand of the Year» συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους από το σύνολο των βραβείων που έλαβε στο διαγωνισμό.
Το βραβείο «Chefs’ Choice Company of the Year» απέσπασε η UNILEVER FOOD SOLUTIONS, επίσης συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους από τα βραβεία που απέσπασε συνολικά.
Δηλώσεις των βραβευθέντων
Θοδωρής Σακελλαρίου, Head of Country UFS Greece & Cyprus, UNILEVER FOOD SOLUTIONS – Βραβείο Chefs’ Choice Company of the Year
Η διάκριση Chefs’ Choice Company of the Year είναι πολύ σημαντική για τη Unilever Food Solutions Greece κυρίως για 3 λόγους.
- Γιατί η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματικά chef οι οποίοι διαμορφώνουν τις τάσεις στην ελληνική γαστρονομία
- Η διαδικασία βασίστηκε σε αυστηρά κριτήρια σε συνδυασμό και με τη μαγειρική αξιολόγηση
- Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει την προσπάθειά μας για την παροχή προϊόντων-λύσεων στην ελληνική επαγγελματική αγορά τροφίμου και μας δίνει μεγαλύτερο πάθος και διάθεση για ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές λύσεις.
Η Unilever Food Solutions είναι ένας οργανισμός που δουλεύει πάνω στις ανάγκες των σεφ και δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε στην ομάδα μας 3 σεφ και συνεργαζόμαστε με αρκετούς ακόμα σεφ για να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε έμπνευση.
Η ομάδα της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ για το βραβείο Chefs’ Choice Brand of the Year
Συνολικά τέσσερα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στο πλαίσιο της τελετής απονομής των «Chefs’ Choice Awards 2024», αποκαλύπτοντας τις προτάσεις, την γκάμα των υλικών και τις πρώτες ύλες που προτιμούν και βραβεύουν οι Έλληνες σεφ στις γαστρονομικές τους δημιουργίες.
Συγκεκριμένα, αγαπημένα προϊόντα όπως η διαχρονική «Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ» και το διάσημο «Βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος», διακρίθηκαν με το «Chefs’ Choice Platinum» στις κατηγορίες «Cheese» και «Dairy Products» αντίστοιχα. Το μοναδικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες «Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό» ξεχώρισε στην κατηγορία «Dairy Products» και επιβραβεύτηκε με το «Chefs’ Choice».
Η γνωστή σειρά φυτικών επιδορπίων «ΔΩΔΩΝΗ Plant’d» απέσπασε και αυτή το βραβείο «Chefs’ Choice», πιστοποιώντας έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση της.
Γιώργος Μούτσιανος, διευθυντής πωλήσεων Ελλάδος, ΜΑΚΒΕΛ (Eurimac)
Η συμμετοχή των 2 προϊόντων μας (ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι Νο. 6 και ΜΑΚΒΕΛ Πέννες Ολικής Άλεσης) στα Chefs’ Choice Awards 2024 και η διάκρισή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία και τα προϊόντα μας, αφού προέρχεται από αναγνωρισμένους chef, που εξελίσσουν το γαστρονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας.
Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτά τα βραβεία που αναγνωρίζουν την ποιότητα των προϊόντων μας. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και σε νέες καινοτόμες προτάσεις για κάθε ανάγκη των καταναλωτών μας. Αυτό άλλωστε φαίνεται με τα προϊόντα μας να έχουν ένα σημαντικό ρόλο στην έμπνευση και τη δημιουργία των επαγγελματιών της κουζίνας, αλλά και στους foodies
Κατερίνα Κουκουτάρη, VP of Marketing, Communication & HR, Alfa Pastry
Η διάκριση 4 προϊόντων μας στα Chefs’ Choice Awards με δύο από αυτά να λαμβάνουν Platinum βραβείο αποτελεί για εμάς μία σημαντική επιβράβευση καθώς οι συγκεκριμένες διακρίσεις προήλθαν από ειδήμονες της ελληνικής γαστρονομίας.
Το Platinum βραβείο στη σειρά των Χειροποίητων Πιτών Ταψιού στην Κατηγορία Party & Buffet Foods, ανέδειξε την επένδυση της alfa σε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των chef για ένα απολαυστικό buffet με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και το Platinum βραβείο στο Μπουγατσάκι με κρέμα στην κατηγορία The Vegan Choice καταστεί απόλυτα εμφανές ότι η alfa καταφέρνει να συνδυάσει επιτυχώς την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις διατροφής.
Δημήτρης Ζακαλκάς, Marketing & Communication Strategist, Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου – Chefs’ Choice Platinum Award
Η ιδιαίτερη αυτή διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει ακόμη περισσότερο την προσήλωση της εταιρείας μας στον βασικό της στόχο. Να παράγει και να διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
Η σαλάτα kale Mix αποτελεί ένα από τα κορυφαία μας προϊόντα, επιλογή τόσο των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών που αναζητούν υψηλή ποιότητα, θρεπτική αξία αλλά και μη επεξεργασμένα, αγνά προϊόντα για τη διατροφή τους.
Το Chefs’ Choice Platinum Award, το μοιραζόμαστε με το προσωπικό της εταιρείας “Απ΄τα Περιβόλια του Βεζύρογλου” με τους συνεργάτες μας που μας τιμούν με την επιλογή τους τόσα χρόνια, αλλά και με τους πιστούς καταναλωτές μας σε όλη την Ελλάδα. Θα αποτελέσει ένα ακόμη εφόδιο, στην επιτυχία μας! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Ηλίας Σταθακόπουλος Marketing Manager Greece, SEE & GE, Barilla Group – Chefs’ Choice Platinum Award
«Η κατάκτηση του Chefs’ Choice Platinum Award για τη MISKO Χρυσή Σειρά αποτελεί μια ξεχωριστή αναγνώριση, καθώς προέρχεται από κορυφαίους chefs που επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της MISKO για παραγωγή ζυμαρικών μοναδικής γεύσης, υφής και σχημάτων, για κάθε έμπνευση και δημιουργία.
Η MISKO Χρυσή Σειρά ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για το μοναδικό μονοποικιλιακό ζυμαρικό στην ελληνική αγορά και το κορυφαίο ζυμαρικό της MISKO.
Σε μια κατηγορία με έντονο ανταγωνισμό, το βραβείο αυτό μας διαφοροποιεί σημαντικά, καθώς επιβεβαιώνει τη MISKO Χρυσή Σειρά ως μια κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις της γνήσιας μαγειρικής, είτε πρόκειται για τον επαγγελματία, είτε για το τραπέζι του καταναλωτή».
Γιώργος Παλαμάρης & Παρασκευή Βλάμη, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ – Chefs’ Choice Platinum Award
Όταν ανακαλύψαμε τα βραβεία Chefs’ Choice Awards 2024 το θεωρήσαμε μεγάλη πρόκληση για μας, γιατί το προϊόν μας 6κροκο (αβγά Σύρου ελευθέρας βοσκής) θα το δοκίμαζαν και θα το αξιολογούσαν καταρτισμένοι και έμπειροι chefs που διαμορφώνουν την ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα. Και για αυτό το λόγο το Chefs’ Choice Platinum Awards 2024 αποτελεί μια σπουδαία διάκριση. Προσφέρει αξιοπιστία για την εταιρεία μας καθώς επίσης και αναγνώριση, ότι όχι μόνο παράγουμε ένα ξεχωριστό προϊόν αλλά είναι και ποιοτικά καλό για τον πελάτη.
Πολυχρόνης Μαβίδης, Γενικός Διευθυντής Galaxy- Σωτηρία Μαβίδου & Sons – Chefs’ Choice Platinum Award
Για πρώτη φορά η Galaxy- S. Mavidou & Sons OE συμμετείχε στον διαγωνισμό Chefs’ Choice Awards 2024. Από τα προϊόντα μας κατάφερε να διακριθεί η νέα σειρά προϊόντων μουστάρδας σε βάζο (μουστάρδα dijon, μουστάρδα με μεσογειακά βότανα και μουστάρδα με μέλι) και η BBQ Sauce αποσπώντας το Chefs’ Choice Platinum Award.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί για ακόμα μια φορά καταφέραμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό προϊόντα που ξεχωρίζουν χάρη στην υψηλών προδιαγραφών γεύση και ποιότητά τους. Η συμμετοχή και τα βραβεία Chefs’ Choice Award είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Galaxy γιατί αποδεικνύεται ότι η επιμονή στην ποιότητα και η εξέλιξη της γκάμας των προϊόντων μας ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλα προϊόντα.
Το βραβείο πια θα συνοδεύει το προϊόν μας στην πορεία του!
Ελευθερία Μασούρα Head of Marketing & Επικοινωνίας Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Πίνδος – Chefs’ Choice Platinum Award
Η κατάκτηση του Chefs’ Choice Platinum Award για την ΠΙΝΔΟΣ και το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής, αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση της αφοσίωσής μας στην ποιότητα και την αξεπέραστη γεύση των προϊόντων μας. Η βράβευση από κορυφαίους chefs επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη υπεροχή των προϊόντων ΠΙΝΔΟΣ, χτίζοντας παράλληλα μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές.
Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, η διάκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό διαφοροποιητικό στοιχείο.
Το Chefs’ Choice Platinum Award ξεχωρίζει το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, αναδεικνύοντάς το ως την κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις της αυθεντικής γεύσης, είτε πρόκειται για τους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας, είτε για τους καταναλωτές που αναζητούν μια γευστική, ποιοτική και ασφαλή λύση στο καθημερινό τραπέζι.
Chef, μέλη της Κριτικής Επιτροπής είπαν για τα βραβεία
Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες ανά κατηγορία, με βάση προκαθορισμένα και αυστηρά κριτήρια. Τα δοκίμασαν, τα υπέβαλαν σε μαγειρικές διαδικασίες και τα αξιολόγησαν βάσει της ποιότητας, των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, τη γεύση, την εμφάνιση αλλά και την αξιοποίηση υπεύθυνων περιβαλλοντικών πρακτικών από την εταιρεία που τα παράγει.
Νίκος Φωτιάδης Executive chef, Πρόεδρος του Chefs’ Brigade Greece – Slow Food Community
Από πού είναι, από ποιο αγρόκτημα, από ποια περιοχή της χώρας; Πώς ήταν η ανατροφή του ζώου; Ποιό είναι το προφίλ γεύσης αυτού του χοιρινού κρέατος; Ποια είναι η διάρκεια ζωής αυτού του πουλερικού; Πότε αλιεύθηκε το ψάρι και πώς; Αυτά, και πολλά περισσότερα είναι τα ερωτήματα που μας απασχολούν όλη την ημέρα, κάθε μέρα, και τα βραβεία μας λύνουν αρκετές από αυτές τις απορίες!
Μιχάλης Μάρθας, Chef, R&D Consultant Chef, Culinary Instructor
Μια και η αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης είναι τρόπος ζωής και ο πειραματισμός με τα υλικά πάθος, χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να γνωρίζω καινούργια προϊόντα με κάθε τρόπο!
Γιώργος Μανίκας, Chef, το «Σπίτι της Μαριώς»
Η κουζίνα μας έχει απίστευτες πίτες, πιάτα παραδοσιακά, γεύσεις λίγο πειραγμένες, χόρτα, μανιτάρια και τυριά που μπορεί να σταθούν ανεξάντλητες πηγές έμπνευσης. Γεύσεις και συνταγές με ιδιαίτερα υλικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ταυτόχρονα την έκπληξη. Τα βραβεία, σου γνωρίζουν αυθόρμητα νέα προϊόντα ή σου ξανασυστήνουν πρώτες ύλες για την κουζίνα σου. Αρκεί να σας πω, ότι με ένα κοτόπουλο από τις συμμετοχές στα φετινά βραβεία, έφτιαξα 6 διαφορετικά πιάτα!
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Executive Chef
Σε κάθε περιοχή που επισκέπτομαι απώτερος σκοπός – και πρωταρχικός, θα έλεγα- είναι να δοκιμάσω τις πρώτες ύλες. Μέσα από αυτές μαθαίνω την κουλτούρα και τις συνήθειες κάθε τόπου ή και κάθε λαού. Υποστηρίζω τη φιλοσοφία αυτή στο έπακρο! Μου αρέσει να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι πολύ με τις πρώτες ύλες. Τα Chefs’ Choice Awards είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρχονται τα προϊόντα σε σένα, να σε εμπιστεύονται, να σου «ανοίγονται» και να δημιουργείς με αυτά!
Γρηγόρης Χέλμης Chef Patron «ΜεΖεν»
‘Οσο ενημερωμένος και αν είσαι, όσο και αν τριγυρνάς όλη την ώρα σε ταξίδια, όταν έρχεται η ώρα να αξιολογήσεις τα υποψήφια προϊόντα που συμμετέχουν στα βραβεία, μπορείς να βρεθείς μπροστά σε άγνωστα διαμαντάκια!
Μιλτιάδης Αρμένης, Executive Chef, Mayor Hospitality Management
Η αναζήτηση προϊόντων με ταυτότητα και ονομασία προέλευσης εξακολουθεί να είναι μεγάλο ζητούμενο. Η γνωριμία με νέα υλικά είναι αέναη και μαζί με τις τεχνικές, αλλά και την προσωπικότητα και τη φαντασία κάθε chef, βρίσκει τον τρόπο να προβάλει τη γοητεία των πρώτων υλών, από όποιο μέρος του πλανήτη κι αν προέρχονται.
Πίνακας Νικητών