Μία ακόμη διάκριση απέκτησε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) στα Green Brand Awards 2024, που πραγματοποιηθήκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο Sofitel Athens Airport, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS events.

Ο Οργανισμός βραβεύτηκε στην κατηγορία Green Business / Industry Process, για την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, με Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο ΟΚΑΑ υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και στις Ιχθυόσκαλες Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, σχεδίασε και υλοποίησε αρχικά δράσεις ενημέρωσης των εργαζόμενων, συνεργατών και εμπόρων για την ανακύκλωση, ενώ στη συνέχεια τέθηκε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του, πέτυχε τους στόχους ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών, ενώ ταυτόχρονα μείωσε τη σπατάλη τροφίμων σε υψηλά ποσοστά.

Ο ΟΚΑΑ ΑΕ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών, οι οποίες με καινοτόμες τεχνολογίες και προγράμματα ESG, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και δημιουργούν προϋποθέσεις βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter