«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» εφαρμόζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), όπου στην εκδήλωση προς τιμήν των εργαζομένων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στον Ρέντη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Απόστολος Αποστολάκος, παρουσίασε στα στελέχη το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Healthy Habits», που σχεδίασε και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ AE, σε συνεργασία με την «Open Farm», με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από τα θέματα διατροφής, μείωσης της σπατάλης τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Όπως έκανε γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ οι μαθητές (ανάλογα με την ηλικία τους) θα συμμετέχουν σε διαδραστικές επισκέψεις στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, όπου με αφηγηματικά παραμύθια, σεμινάρια, εργαστήρια κηπουρικής, δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες, εργαστήρια γευσιγνωσίας και μαγειρικής που έχουν ως στόχο την προώθηση και κατανόηση της υγιεινής διατροφής, της ομαδικής εργασίας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ο κ. Αποστολάκος συμπλήρωσε ότι θα γνωρίσουν έννοιες όπως η Μεσογειακή Διατροφή, το Βιώσιμο και Αειφόρο αγροδιατροφικό μοντέλο, η εποχικότητα, τα τροφομίλια, το αποτύπωμα άνθρακα, η ενσυνείδητη κατανάλωση, οι πιστοποιήσεις και οι κανόνες ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και τρόπους εφαρμογής των όσων έμαθαν, στην καθημερινότητα τους.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter