Βασίζοντας το προφίλ της αποκλειστικά στη λογική των «καταστημάτων ευκολίας», η OK Anytime Markets κέρδισε το δικό της ξεχωριστό χώρο στην οργανωμένη λιανική. Με τη μέθοδο του franchising, σε διάρκεια μιας 15ετίας, η αλυσίδα δημιούργησε ένα δίκτυο από 104 convenience stores και δύο Grocery Stores. Την τελευταία πενταετία έχει λειτουργήσει 20 νέα καταστήματα.

Όπως δηλώνει η εταιρεία, υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακαινίσεων προκειμένου όλα τα καταστήματα να πληρούν τις προδιαγραφές και το concept των OK Markets και να είναι ακόμη πιο ελκυστικά και λειτουργικά για τους πελάτες. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί 20 καταστήματα, ενώ μέσα στην επόμενη 5ετία προβλέπεται να ανακαινιστούν όλα τα παλιά σημεία, με τη χρηματοδότηση, ως επί τω πλείστω, από τη μητρική εταιρεία.

Οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες κάθε περιοχής αποτελούν βασική παράμετρο για την επιλογή του χώρου λειτουργίας κάθε νέου καταστήματος και για τον λόγο αυτό η εταιρεία εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί από τo real estate, με σκοπό το relocation ορισμένων εκ των σημείων της. Βασικός της στόχος είναι να μεταφερθούν κάποια καταστήματα σε πιο κεντρικές θέσεις, στην ίδια γειτονιά στην οποία βρίσκονται και να επαναλειτουργήσουν σε καλύτερο ακίνητο, πάντα με την υποστήριξη της μητρικής εταιρείας σε θέματα τεχνογνωσίας.

Ένα ακόμα project που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τα OK Anytime Markets είναι η δημιουργία των Grocery Stores. Στην Αττική, το πρώτο έχει την έδρα του στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ πέρυσι εγκαινιάστηκε ένα νέο κατάστημα Grocery στη Μύκονο. Βασικός άξονας του project παραμένει η επιθυμία της εταιρείας, όπως τονίζει, να προσφέρει στον καταναλωτή μια αγοραστική εμπειρία που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του και θα τον βοηθά να κάνει γρήγορα και εύκολα τα ψώνια του. Η επέκταση της δραστηριότητας των OK Anytime Markets εκτός Αττικής είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, μέσω της ανάπτυξης νέων εποχιακών σημείων πώλησης στην ευρύτερη νησιωτική περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση. Η επιλογή των καταστημάτων και σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται με αυστηρά κριτήρια από τα OK Anytime Markets, ακολουθώντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην αποδοτική λειτουργία τους. Παράλληλα, η εταιρεία προγραμματίζει μέσα στην επόμενη διετία να μεταφέρει τις κεντρικές της αποθήκες σε έναν νέο υπερσύγχρονο χώρο.

Τέλος, η εταιρεία ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών προέβη τα τελευταία 3 χρόνια σε αλλαγή της τιμολογιακής της πολιτικής, έτσι ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν την ευκολία και τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρουν τα OK σε ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς αυτό να επηρεάζει την κερδοφορία των συνεργατών της. Σημειώνεται ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν με αφετηρία το 2016, συντέλεσαν ώστε η αλυσίδα να «τρέχει» σήμερα με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Δέσποινα Ξυνού
    Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος,
    OK Anytime Markets AE

«Τα τελευταία 15 χρόνια επενδύουμε σταθερά στην ελληνική αγορά του λιανεμπορίου και πρωταγωνιστούμε στην αγορά των καταστημάτων ευκολίας, τα convenience stores. Η στρατηγική ανάπτυξής μας βασίζεται στη συνεχή επέκταση του δικτύου των καταστημάτων μας με τη μέθοδο franchising. Εκτός από την περαιτέρω αύξηση των σημείων πώλησης μας, προτεραιότητά μας αποτελεί και η διασφάλιση της συνεχούς κερδοφορίας των συνεργατών μας. Επίσης, στο επίκεντρό μας είναι οι καταναλωτές και τα επόμενα χρόνια σκοπεύουμε να βρισκόμαστε σε κάθε γειτονιά, προσφέροντας στους πελάτες μας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και σε ένα διευρυμένο ωράριο σε σύγκριση με άλλες αλυσίδες καταστημάτων, καθώς λειτουργούμε καθημερινά από τις 8πμ έως τις 1 μμ.»