Από την 1η Ιουλίου 2024, η χημικός-οινολόγος Ελένη Σίντου ανέλαβε την προεδρία της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Με 25 χρόνια εμπειρίας ως υπεύθυνη παραγωγής στο οινοποιείο Zoinos Winery στην Ήπειρο, η κυρία Σίντου φέρνει νέα πνοή στον οργανισμό. «Οι αξίες που προήγαγε ο Στέλλιος Μπουτάρης ως πρόεδρος έχουν σηματοδοτήσει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Το να συνεχίσεις το έργο του είναι συναρπαστικό και παράλληλα πρόκληση. Η προεδρική θέση της ΕΝΟΑΒΕ αποτελεί τιμή και καθήκον για κάθε μέλος της. Ως εκπρόσωπος της συνεταιριστικής οινοποιίας Zoinos Winery, αισθάνομαι την ευθύνη αλλά και την πρόκληση ιδιαίτερα έντονες», δήλωσε η νέα πρόεδρος.

Ο Στέλιος Κεχρής στο πλάι της ως διευθύνων σύμβουλος
Στο πλευρό της Ελένης Σίντου βρίσκεται ο έμπειρος οινοποιός Στέλιος Κεχρής (Οινοποιείο Κεχρής) ως διευθύνων σύμβουλος, ενώ τη θέση της αντιπροέδρου ανέλαβε η Μαριάνθη Γεροβασιλείου (Κτήμα Γεροβασιλείου). Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Σπύρος Αργυράκης (Argyrakis Wines), Χριστόφορος Γεωργιάδης (Αργατία), Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Άλφα), Θωμάς Καμκούτης (Αμπελώνας Καμκούτη), Γεράσιμος Λαζαρίδης (Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη), Άκης Παπαδόπουλος (Κτήμα Τέχνη Οίνου), Αφροδίτη Στεργίου (Κτήμα Στεργίου) και Χρήστος Ταραλάς (Κτήμα Ταραλά).

Το ΔΣ της Ένωσης παραμένει ανοιχτό στη συμμετοχή και την προσφορά όλων των μελών, αποδεικνύοντας τη συλλογικότητα με την οποία η Ολομέλεια εργάζεται. Στόχος τους είναι όχι μόνο η ανάπτυξη των οινοποιείων τους, αλλά κυρίως το όφελος του Επώνυμου Ελληνικού Οίνου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter