Η Οινοποιία Μαλαματίνα, έδωσε δυναμικό «παρών» στην 30η έκθεση ProWein, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η Οινοποιία συμμετείχε και με τις πέντε βραβευμένες σειρές της: Ρετσίνα Μαλαματίνα, 2303 REZINE, Φίλιωμα, Ρεζινέ και Τέσσερις Άγγελοι.

Παράλληλα, παρουσίασε τη σειρά «Μοσχοβόλι», μία σειρά ημίγλυκων κρασιών, και τη σειρά ξηρών κρασιών «Αγιόκλημα», οι οποίες κυκλοφορούν αποκλειστικά στο εξωτερικό σε συσκευασία των δύο λίτρων, σε λευκό, ροζέ και κόκκινο. Θετική εντύπωση προκάλεσε η εφαρμογή ενός πλέον σύγχρονου ειδικού software, το οποίο ελέγχει τα σταφύλια κατά την παραλαβή τους και επιβλέπει όλα τα στάδια παραγωγής, ενισχύοντας την ποιότητα και τα μεγέθη που μπορεί να παράγει.

Οι εξαγωγές για την Οινοποιία το 2023 ξεπέρασαν το 25% των συνολικών πωλήσεων, ενώ είχε παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες. «Με όραμα την εξέλιξη, η Οινοποιία προβάλει νέες τεχνικές οινοποίησης και πολλές καινούργιες και ποιοτικές σειρές κρασιών.

Παράλληλα, επεκτείνεται στη διεθνή αγορά κλείνοντας σημαντικές συμφωνίες που αφορούν κυρίως στο χονδρεμπόριο, ενώ πραγματοποιεί και προωθητικές ενέργειες με αποδέκτες τους καταναλωτές του εξωτερικού», σύμφωνα με τον Φώτη Μικέ, Sales Director του Ομίλου Mantis and Fortis.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter