Νέες διεθνείς διακρίσεις σημείωσαν η Ρετσίνα Μαλαματίνα και τα προϊόντα της Οινοποιίας Μαλαματίνα σε διαγωνισμούς μεγάλου κύρους και αναγνωρισιμότητας, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των κρασιών της. Η αυθεντική Ρετσίνα Μαλαματίνα διακρίθηκε με silver βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2024, λαμβάνοντας υψηλή βαθμολογία σε κατηγορίες με έντονο ανταγωνισμό.

Τα προϊόντα της Οινοποιίας κατέκτησαν συνολικά 13 διακρίσεις σε δύο διεθνείς διοργανώσεις, εντυπωσιάζοντας καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (οινολόγους, οινοχόους, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφους οίνου), που δοκίμασαν και αξιολόγησαν κρασιά από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στον 34ο Διεθνή Διαγωνισμό Mundus Vini Spring Tasting 2024, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γερμανία, η Οινοποιία κατάφερε να αποσπάσει δύο Χρυσά βραβεία για τις ετικέτες Τέσσερις Άγγελοι, Οίνος Λευκός Ξηρός και Οίνος Ροζέ Ξηρός, και να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες δείγματα. Επίσης, στο φετινό 24ο Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2024 απέσπασε συνολικά 11 βραβεία για τις αντίστοιχες ετικέτες που συμμετείχαν. Αναλυτικότερα, η Οινοποιία έλαβε:

  • 4 Ασημένια βραβεία, για την αυθεντική γεύση της Ρετσίνας Μαλαματίνα και τις δύο ετικέτες της νέας Premium σειράς 2303 Reziné – Wild Ferment Limited Edition και Rosé Limited Edition, καθώς και για το Φίλιωμα Οίνος Ροζέ Ξηρός.
  • 7 Χάλκινα βραβεία, για την ροζέ εκδοχή της Ρετσίνας Μαλαματίνα, από ποικιλίες των σταφυλιών Σαββατιανό και Merlot, για τρεις ετικέτες από τη σειρά Φίλιωμα – Μοσχοφίλερο, Λευκό Ξηρό και Ερυθρό Ξηρό – και για τρεις ετικέτες κρασιών από τη σειρά Τέσσερις Άγγελοι σε Λευκό Ξηρό, Ροζέ Ξηρό και Ροζέ Ημίγλυκο.

Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter