Στο FOODReporter μίλησε ο Κωνσταντίνος Πυργάκης, ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Πυργάκη, που βρίσκεται στο ορεινότερο σημείο της Νεμέας, κατά τη διάρκεια του Peloponnese Wine Festival 2025. «Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ξηροθερμική, κάτι που σε ορισμένα σημεία βοήθησε, ενώ σε άλλα όχι. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Πυργάκης.

Το οινοποιείο μετρά 25 χρόνια λειτουργίας, με όλα τα κρασιά του να προέρχονται αποκλειστικά από ιδιόκτητους βιολογικά πιστοποιημένους αμπελώνες. «Ο καταναλωτής πλέον είναι καλά ενημερωμένος για τη βιολογική καλλιέργεια και επιδιώκει κρασιά απαλλαγμένα από χημικά πρόσθετα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το σύνολο των αμπελώνων του οινοποιείου βρίσκεται στον Ασπρόκαμπο και καλύπτει 20 στρέμματα.

Η ναυαρχίδα του οινοποιείου παραμένει η ετικέτα «Νεμέα», ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει και το Μοσχοφίλερο, παρά την απουσία του από τη Μαντινεία. Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το Sauvignon Blanc, το οποίο έχει εγκλιματιστεί ιδανικά στο υψηλό υψόμετρο του Ασπρόκαμπου. Όσον αφορά το 2024, ο κ. Πυργάκης χαρακτήρισε τη χρονιά μέτρια από άποψη πωλήσεων, λόγω μειωμένου τουρισμού, αλλά ποιοτικά εξαιρετική. «Προσβλέπουμε σε ένα πιο δυναμικό 2025, τόσο σε πωλήσεις όσο και σε νέα βήματα», σημείωσε.

Στα σχέδια για το 2025 περιλαμβάνεται μια νέα επένδυση που δεν θα είναι μόνο ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική, με έμφαση στην παραγωγή αφρωδών κρασιών. «Προς το παρόν διαθέτουμε μόνο ημιαφρώδη στην γκάμα μας. Το επόμενο βήμα μας είναι η ανάπτυξη των αφρωδών, που απαιτούν ειδικό εξοπλισμό», κατέληξε ο κ. Πυργάκης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter