Δυναμικό ήταν το «παρών» που έδωσε Οινοποιείο Λαυκιώτη στη φετινή Oinotelia, στο πλαίσιο της FOOD EXPO. «Εξάγουμε σε 12 χώρες της Ευρώπης, ενώ κύριες αγορές μας είναι η Γερμανία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ» ανέφερε στο FOODReporter ο Κωνσταντίνος Λαυκιώτης από την οικογένεια Λαυκιώτη, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές καταλαμβάνουν το 95% της παραγωγής.

Ο κ. Λαυκιώτης επεσήμανε ότι το οινοποιείο δίνει περαιτέρω προώθηση στις ελληνικές ποικιλίες που διαθέτει, ενώ θεωρούνται «αγαπημένα» μεταξύ άλλων τα: αγιωργίτικο, μοσχοφίλερο και μοσχοφίλερο – chardonnay. Η οικογένεια Λαυκιώτη με το ομώνυμο οινοποιείο της άρχισε να οινοποιεί μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας.

Σήμερα οινοποιεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της και ωριμάζει τα κρασιά της σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στην κλιματιζόμενη κάβα της. Στην Ελλάδα, τα κρασιά του οινοποιείου είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter