Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “2 nations”, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο, το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στα μέσα Οκτωβρίου ένα σημαντικό οικονομικό συνέδριο με τίτλο: ” Greece’s Structural Economic Performs: A faster pace towards stabilisation and development”. Αυτό ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, κκ Χαρίλαος Ε. Γκορίτσας & Irene M. Watson.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα της οικονομικής πορείας της χώρας, όπως η δομική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού χρηματιστηρίου και οι δυνατότητες για συνέργιες στους τομείς τουρισμού, ενέργειας και υψηλής τεχνολογίας.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον ηγετικό ρόλο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας ως κινητήριας δύναμης στην περιφερειακή ανάπτυξη της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι οι κκ Χρήστος Φώλιας, Υπουργός Ανάπτυξης, ο Βρετανός Πρέσβης, κ. Simon Gass, η κα Λούκα Κατσέλη, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κά.

Οι εκδηλώσεις του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2009 με ένα ακόμη ενδιαφέρον συνέδριο, το οποίο θα έχει θέμα την επιχειρηματική ηθική, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα. Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα γίνει και ειδική αναφορά στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.