Τα είδη διατροφής εξακολουθούν να απορροφούν το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των μηνιαίων αποδοχών του Έλληνα, παρόλο που η συμμετοχή τους μειώθηκε από 21,1% την προηγούμενη πενταετία, σε 17,4%.

Τα είδη διατροφής εξακολουθούν να απορροφούν το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος των μηνιαίων αποδοχών του Έλληνα, παρόλο που η συμμετοχή τους μειώθηκε από 21,1% την προηγούμενη πενταετία, σε 17,4%. Γίνεται αισθητό πλέον ότι η διατροφή εκτός σπιτιού (ιδίως στα αστικά κέντρα), οι επικοινωνίες, η αναψυχή, αλλά και οι “υπηρεσίες ομορφιάς” κ.ά. κερδίζουν σιγά-σιγά κομμάτια από τα μερίδια του λιανεμπορίου τροφίμων.

Τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο όγκο στο καλάθι του νοικοκυριού. Η κατανάλωση του κρέατος υπέστη καθίζηση την τελευταία εικοσαετία (από το 9% του διαθέσιμου ποσού για τα τρόφιμα έπεσε στο 4%). Με διαρκώς φθίνοντα μερίδια το ψωμί και το ελαιόλαδο.

Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε τεύχος Νο. 289 σελ. 104-114