Το «παρών» στη φετινή Εξποτρόφ έδωσε η Οικογενειακή Φάρμα Τζιωρτζιώτη, με έδρα τα Τρίκαλα, παρουσιάζοντας τόσο παραδοσιακά, όσο και καινούργια προϊόντα της. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερο της είχε ο κλασικός ξινός τραχανάς, ο οποίος προσφέρεται τόσο στην κλασική μορφή του, όσο και σε 3 συνδυασμούς (κολοκυθάκι, ντομάτα, μανιτάρια).

Η Φάρμα Τζιωρτζιώτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την πιστοποίηση για ένα προϊόν ειδικής διατροφής, τον τραχανά χωρίς γλουτένη (gluten-free). Όπως δήλωσε στο FOODReporter η παραγωγός Δήμητρα Σκαμπαρδώνη, «το επόμενο προϊόν που θέλουμε να βγάλουμε είναι ο gluten-free τραχανάς, που τον φτιάχνουμε με βιολογικά γάλατα δικά μας, η φάρμα μας είναι πιστοποιημένη βιολογική. Παράγεται με καλαμποκάλευρο, το αλεύρι το προμηθευόμαστε από συγκεκριμένη εταιρεία, την Schär, που είναι gluten-free. Παίρνω το γάλα, το παντρεύω με γιαούρτι και είναι αξία ανεκτίμητη. Είμαστε ένα βήμα πριν την πιστοποίηση. Για να δώσω αυτόν τον τραχανά, πρέπει να είμαι πιστοποιημένη. Έχω βρει τον φορέα και είμαστε στη διαδικασία της πιστοποίησης».

Νέο προϊόν οι σπιτικές χυλοπίτες
Η Φάρμα Τζιωρτζιώτη δραστηριοποιείται επίσης στα κρέατα και το γιαούρτι, ενώ ένα νέο προϊόν που παρουσιάστηκε στην Εξποτρόφ ήταν οι σπιτικές, χειροποίητες χυλοπίτες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter