Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025 ξεκινά η έκθεση τροφίμων Winter Fancy Food Show 2025 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ στο Δυτικό Κτίριο του συγκροτήματος Las Vegas Convention Center. Η διοργανώτρια Specialty Food Association Incorporation στέλνει μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης στην Καλιφόρνια που έχει πληγεί από εκτεταμένες πυρκαγιές.

Στη φετινή έκθεση κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι νέες διατροφικές συνήθειες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το γρήγορο φαγητό. Μεταξύ των προϊόντων που θα εκθέσουν οι διεθνείς εταιρείες αναμένεται να πρωταγωνιστούν οι σοκολατοπαρασκευές, τα έτοιμα κοκτέιλ, αλλά και τα χειροποίητα τυριά, ως χαρακτηριστικά προϊόντα τροφίμων του δεύτερου πυλώνα της έκθεσης, της ενίσχυσης δηλαδή της τάσης για premium κατανάλωση φαγητού σε χώρους διασκέδασης και αναψυχής.

Άλλωστε, οι ευκαιρίες σε αγορές του βορειοαμερικάνικου κλάδου Ho.Re.Ca. και food service υπήρξαν ανέκαθεν βασικός πόλος έλξης για τις εταιρείες να εκθέσουν προϊόντα στο Λας Βέγκας και το κομμάτι της ανάπτυξης της συνδυαστικής παροχής γευμάτων στην premium φιλοξενία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία συνεργειών.

Φέτος συμμετέχουν 1.088 εκθέτες και οι ελληνικές συμμετοχές είναι 14: Condito, Deas Olives ΑΕ, Great Trade Exhibitions, Grekko Fruta Αγρόκτημα Νέας Σάντας Αγίου Παντελεήμονα Κιλκίς, Hippocrates Farm Βασίλης Αβράμογλου, Intercomm Foods, Ioniki σφολιάτα, Olymp Κωνσταντόπουλος, Regina Νίκος Κουραντίδης, Sofi’s Cookies Τσελεπίδου Μαρία και Σία ΕΕ, Αφοί Χαΐτογλου Μακεδονικός Χαλβάς, Ζαναέ, Κρι Κρι και τέλος, του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει πριμοδοτήσει συμμετοχές εταιρειών, στο χώρο του International Pavilion.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporte