Ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το σύνολο σχεδόν των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, από τις οποίες συνέλεξαν φακέλους με τις ετήσιες συμφωνίες που έχουν συνάψει με τους μεγάλους προμηθευτές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του greekretail, μια πρώτη διασταύρωση των στοιχείων των λιανεμπορικών αλυσίδων με τα αντίστοιχα που έχουν καταθέσει οι βιομηχανίες στο ειδικό πρωτόκολλο του Υπουργείου, αποκάλυψε αναντιστοιχίες που προβληματίζουν έντονα τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχο. Εάν η επισταμένη διασταύρωση των στοιχείων πιστοποιήσει την κατάθεση παραπλανητικών στοιχείων εκ μέρους της βιομηχανίας, ο υφυπουργός φέρεται αποφασισμένος να επιβάλει αυστηρότατα πρόστιμα στους παρανομούντες και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

Πληροφορίες του greekretail αναφέρουν ότι οι ελεγκτές του Υπουργείου Ανάπτυξης επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το σύνολο σχεδόν των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, από τις οποίες ζήτησαν και πήραν φακέλους με τις ετήσιες συμφωνίες που είχαν συνάψει με τους μεγάλους προμηθευτές τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας πρώτος έλεγχος που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου αποκάλυψε αναντιστοιχίες μεταξύ των στοιχείων για τις συμφωνίες, που ήδη έχουν καταθέσει οι βιομηχανίες στο ειδικό πρωτόκολλο του Υπουργείου και αυτών που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Δυσφορία και απειλές από το ΥΠΑΝ

Οι εν λόγω διαπιστώσεις από τη σύγκριση των στοιχείων προβληματίζουν έντονα τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γ. Βλάχο, καθώς, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του Υπουργείου, ενισχύουν την εντύπωση ότι οι μεγάλοι προμηθευτές του οργανωμένου λιανεμπορίου κατέθεσαν σκοπίμως παραπλανητικά στοιχεία, όσον αφορά στο περιεχόμενο των συμφωνιών τους με τους μεγάλους πελάτες τους.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, εφόσον από έναν δεύτερο έλεγχο εξακριβωθεί απολύτως ότι πρόκειται περί ψευδών στοιχείων, ο υφυπουργός είναι αποφασισμένος να επιβάλει αυστηρότατα πρόστιμα σε βάρος των παρανομούντων και, ταυτόχρονα, να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους στο ευρύ κοινό.

Νεότερα δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέχρι το τέλος του μήνα.