Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου 2024 στο Ηράκλειο το 2ο συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Κρίση και Βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού Τομέα», διοργανωμένο από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και το Wines of Crete. Συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου. Ειδικότερα, ο Δρ. Ignacio Ricarte Sanchez της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης CEEV τόνισε την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής βιωσιμότητας.

Η επιφανής προσωπικότητα της οινικής αγοράς του Καναδά και ιδρύτρια των συνεδρίων Taste Climate Change Michelle Bouffard αναφέρθηκε στην αναγεννητική αμπελουργία και διαχείριση νερού. Η Emma Fourdan, team leader για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, της ανερχόμενης Carbon Space, παρουσίασε λύσεις για τη μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα. Ο Riccardo Ricci Curbastro, Πρόεδρος της Equalitas μίλησε για την πιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού κρασιού.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΟ και της Equalitas
Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΟ και της Equalitas για υποστήριξη βιώσιμης ανάπτυξης στον αμπελοοινικό τομέα. Ο Στέλλιος Μπουτάρης της Κυρ Γιάννη παρουσίασε την εμπειρία της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ένταξή της στην International Wineries for Climate Action. Διοργανώθηκαν δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Η πρώτη, με θέμα τη βιώσιμη αμπελουργία, περιλάμβανε τους Ιωάννη Βογιατζή, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, Στέφανο Κουνδουρά και Δημήτρη Τάσκο. Η δεύτερη, επικεντρωμένη στην Κρήτη, είχε τους Ζαχαρία Διαμαντάκη, Νίκο Μαγκή, Δημήτρη Τσουπέη και Νίκο Σωμαράκη. Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας τοπικών φορέων και αυτενέργειας του κλάδου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter