Μπορεί οι μεγάλες αλυσίδες όπως η Tesco και η Waitrose να έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην επίτευξη του στόχου εξάλειψης του χρόνου αναμονής στα ταμεία με τη μεταφορά της διαδικασίας σκαναρίσματος των προϊόντων στις φορητές συσκευές των πελατών, αλλά οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επωμιστούν το ανάλογο κόστος προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις.

Με αυτό το σκεπτικό, η Barclaycard ξεκίνησε την πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας grab & go, που επιτρέπει στους πελάτες των σούπερ μάρκετ να σκανάρουν τα προϊόντα με το κινητό τους και να χρεώνουν αυτόματα την κάρτα τους. Η δοκιμή της εφαρμογής ξεκίνησε από τα γραφεία της εταιρείας και σύντομα θα γίνει η πιλοτική χρήση της σε πολυκατάστημα της Μ. Βρετανίας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η συγκεκριμένη λύση μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις λιανικής, που δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος εγκατάστασης συστημάτων self check-out και της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες, απαραίτητες για τον νέο τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών, να καλύψουν οικονομικά τη συγκεκριμένη ανάγκη.