Σε εξέλιξη βρίσκεται η εμβληματική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαρκελώνης, Alimentaria 2024, η οποία διεξάγεται από 18 έως 21 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Barcelona Gran Via στην Καταλονία. Η συγκεκειμένη έκθεση προσλαμβάνει διαφορετικές εκθεσιακές συνιστώσες, ανάμεσά τους η τεχνολογία τροφίμων (Foodtech), η καινοτομία τροφίμων και ποτών (Innovation), οι οργανικές τροφές (Organic foods), τα συσκευασμένα τρόφιμα (Expoconser), η καφεστίαση (Coffee, Bakery and Pastry section), η γαστρονομία (Restaurama), η έφεση στους κλάδους γάλακτος και κρέατος (Interlact και Intercarn), η εκπαίδευση με τις ομάδες μαθητείας, τα fora επιχειρηματικών ευκαιριών και φυσικά, προγράμματα hosted buyers και ομιλίες.

Η έκθεση Alimentaria παραδοσιακά διαδραματίζει έναν σπουδαίο εμπορικό ρόλο ένωσης των αγορών των χωρών της βορείου Αφρικής, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της Ισπανίας. Εξαιτίας της γλώσσας, η Alimentaria παίζει σημαντικό ρόλο στο networking με στελέχη εταιρειών της Λατινικής Αμερικής, απ’ όπου, άλλωστε, προβλέπεται φέτος να προέλθει το 15% των επισκεπτών της. Η Alimentaria διοργανώνεται μαζί με την έκθεση Hostelco, η οποία περιλαμβάνει κυρίως το Ho.Re.Ca. κομμάτι του food service, της εστίασης και του catering.

Πέρσι προσέλκυσε περίπου 95.000 επισκέπτες και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 100.000 φέτος, εκ των οποίων το 26% θα είναι επισκέπτες εκτός ισπανικής επικράτειας. Από την Ελλάδα, στη Βαρκελώνη για την έκθεση Alimentaria 2024 βρέθηκαν η Kafea Terra, με το brand Dimello, τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η εταιρεία υποστήριξης food service Stohos Food Stories, η Τζαφέττας ΑΕ τυροκομικών προϊόντων, η ΦΑΓΕ, η Κώστας Α. Παπαέλληνας ΑΕΒΕ και οι εταιρείες ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων Olimpo Gourmet και Medbest ΑΕ. Σε επίπεδο παρουσίασης και υποστήριξης εκθετών συμμετέχουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και η εταιρεία Promo Solution.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter