Τέσσερα πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο του τροφίμου, τρία από τη βιομηχανία και ένα από την πρωτογενή παραγωγή, βρίσκονται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το οποίο ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ΑΕ, Δημήτρη Δαμπασίνα, τον διευθυντή εξαγωγών της Eurimac ΑΕ, Σβεν φαν Άσπερεν, τον ομόλογό του στην Κρι Κρι, Ανδρέα Μυλωνά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος του Ομίλου Κολιού ΑΒΕΕ, Χρήστο Κολιό, που εμπορεύεται και καλλιεργεί ελληνικά φρούτα, με ειδίκευση σε πράσινα και κίτρινα ακτινίδια. Και τα τέσσερα μέλη ασκούν με εξαιρετικά αποτελέσματα τα καθήκοντά τους για τη σταθερά εξωστρεφή στρατηγική των εταιρειών τους.

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒΕ είναι συνολικά 23, όπως τα ανέδειξε η 49η γενική συνέλευση του συνδέσμου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, για να εκλέξει νέο πρόεδρο (επικρατέστερος για επανεκλογή ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δίοπας ΑΕ Κατασκευής Διχτυών), αλλά και μέλη της νέας διοικητικής επιτροπής. Για την εξελεγκτική επιτροπή, διετούς θητείας, εξελέγησαν επιπλέον οι: Μαρία Αναστασιάδου, Χριστίνα Μανώση, Ευστράτιος Τσαχπίνης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter