Την απόφασή της να μειώσει σημαντικά τον χρόνο αποπληρωμής των μικρών προμηθευτικών επιχειρήσεων με τις οποίες συναλλάσσεται ανακοίνωσε στα τέλη Μαΐου η Asda.

Η αλυσίδα αποφάσισε την αποπληρωμή των μικρών προμηθευτών σε 14 ημέρες, στο πλαίσιο, όπως δηλώνει η ίδια, της βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Περίπου 1.200 επιχειρήσεις, με πωλήσεις στην αλυσίδα οι οποίες ανέρχονται σε 250 χιλ. λίρες, προβλέπεται πως θα ωφεληθούν από αυτή την απόφαση.

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, 430 προμηθευτές, των οποίων ο χρόνος πληρωμής είχε συμφωνηθεί στις 60 ημέρες, αιτήθηκαν την ένταξή τους στους νέους όρους πληρωμής. Η κίνηση της Asda ήρθε ως απάντηση στην αντίστοιχη απόφαση της Morrison’s να μειώσει τον χρόνο πληρωμής των προμηθευτών που πραγματοποιούν ετήσιες πωλήσεις στην αλυσίδα έως 100.000 λίρες, στις 14 ημέρες.

Για τους προμηθευτές με το ίδιο ύψος πωλήσεων, η Waitrose είχε προχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας τη μείωση του χρόνου πληρωμής στις 6 ημέρες, ενώ στις 14 μέρες πλήρωνε τους προμηθευτές με αντίστοιχο ύψος πωλήσεων και η Tesco, από τον προηγούμενο Οκτώβριο.