Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και για τη φετινή χρονιά είναι ο βασικός στόχος της πτηνοτροφικής εταιρείας Πϊνδος, η οποία και μέσω της συμμετοχής της στην Gulfood 2022 έχει στόχο να διατηρήσει την ισχυρή παρουσία στις υπάρχουσες αγορές, καθώς και να προωθήσει τα προϊόντα πουλερικών της στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εθνών και του Κατάρ.

Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας προς το FOODReporter, το 2021 ήταν πολύ σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρεία διέγραψε μια εντυπωσιακή, ανοδική πορεία ενώ παραμένει σταθερά στην κορυφή του κλάδου της πτηνοτροφίας.

Στους βασικούς εξαγωγικούς προορισμούς βρίσκονται χώρες όπως η Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και η Κύπρος, στους οποίους θα συνεχίσει τη δυναμική μας παρουσία και τη φετινή χρονιά. Σήμερα η εταιρεία αποτελεί ένα διεθνές σύγχρονο πρότυπο επιχειρηματικότητας για την πτηνοτροφία, αλλά και το σύνολο του αγροδιατροφικού κλάδου.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή της, για το 2022 η Πίνδος, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας καταγράφει αύξηση της δραστηριότητας της στηρίζοντας παράλληλα την Ελληνική οικονομία. Με την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, την άνοδο της εξαγωγικής του δραστηριότητας καθώς και την επέκταση της στον τομέα των κρεάτων από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες αποτελεί και για το 2022 τον ηγέτη στην ελληνική πτηνοτροφία.

Επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής
Οι επενδύσεις είναι ακόμη ένας τομέας που δίνει έμφαση η Πίνδος. Στις αρχές Οκτωβρίου η εταιρεία πραγματοποίησε μια επένδυση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ η οποία έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και κατ΄ επέκταση νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται να στελεχωθούν από 100 επιπλέον άτομα. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η ΠΙΝΔΟΣ την περίοδο 2020 – 2024.

Στόχος είναι και θα είναι η ανάπτυξη ώστε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την τοπική και εθνική οικονομία, αναφέρει η διοίκηση της εταριείας .Για να επιτευχθεί αυτό, προχωράμε σε περαιτέρω επέκταση του εμπορικού αποτυπώματος της ΠΙΝΔΟΣ στις αγορές του εξωτερικού συνεχίζοντας σταθερά την επενδυτική μας πολιτική. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής και της προσπάθειας, πάνω από 3 χρόνια τώρα, η ΠΙΝΔΟΣ συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις με σκοπό να προβάλει τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, να αναπτύξει σχέσεις με τις ξένες αγορές και να τοποθετήσει το ελληνικό κοτόπουλο ή και τα προϊόντα αυτού σε όσα περισσότερα σημεία είναι εφικτό.

Στη νέα μονάδα με κτηριακές υποδομές 7.000 τμ, έχουν αναπτυχθεί 5 νέες γραμμές παραγωγής με προϊόντα έτοιμα ψημένα που στις αρχές του 2022 τοποθετήθηκαν στην αγορά. Επίσης, η υπερσύγχρονη μονάδα περιλαμβάνει γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου και γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου, ενώ μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

Τα νέα προϊόντα της ΠΙΝΔΟΣ, τα έτοιμα ψημένα, είναι εδώ για να καλύψουν τις νέες διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού. Ήδη από τις αρχές του 2022 βρίσκονται στην αγορά ώστε να αποτελέσουν μια γευστική και υγιεινή πρόταση για το τραπέζι του καταναλωτή. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, στα μελλοντικά σχέδια είναι η ανάπτυξη μιας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter