Τη νέα, αρωματική μπύρα Indian Pale Ale με το όνομα «Αλωνάρης» παρουσίασε η Ζυθοποιία Αναστασίου, στην εκδήλωση στο The Local Pub στο Χαλάνδρι, που συνδιοργάνωσε με την πιτσαρία Napoli 1121.

Ο «Αλωνάρης» περιέχει λυκίσκους Citra, Talus, El Dorado, Galaxy, με ήπια πικράδα και ελαφριά γεύση, αποτέλεσμα και της χαμηλής του περιεκτικότητας σε αλκοόλ (4%). Η Ζυθοποιία Αναστασίου επικεντρώνεται στην παραγωγή φρέσκων, γνήσιων, τοπικών ζύθων, εποχιακής λογικής, που να ταιριάζουν με τις διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης μπύρας ανά εποχή.

Συνεργασίες με Ζυθοποιία Πηνειού και Unibräu Beer Supplies, κατά βάση σε επίπεδο Ho.Re.Ca.
Σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων, η Ζυθοποιία Αναστασίου εμφιαλώνει την μπύρα «Φλύα» σε συνεργασία με τη Ζυθοποιία Πηνειού, για διανομή σε σημεία εστίασης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το έργο της επιλογής σημείων, σε Ho.Re.Ca., αλλά και ICM (Instant Consumption Markets) και FCM (Future Consumption Markets) και της συνολικής μεταφοράς και διανομής έχει αναλάβει η Μπακαλάρος Δ. Μον. ΙΚΕ (Unibräu Beer Supplies).

Μιλώντας στο FOODReporter, ο ιδρυτής και διαχειριστής της ζυθοποιίας, Φώτης Αναστασίου, μίλησε για τη φιλοσοφία της παραγωγικής εταιρείας: «Μας ενδιαφέρει να παράγουμε την μπύρα φρέσκια και κατευθείαν να τη στέλνουμε για κατανάλωση, από βαρέλι. Έχουμε εμφιαλώσει μόνο έναν κωδικό, τη Φλύα». Μεγάλο ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης των 15 συνολικών κωδικών γίνεται στο The Local Pub του Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας επίσης Φώτη Αναστασίου (The Local Αναστασίου Φ. και Σία ΟΕ). Η Ζυθοποιία Αναστασίου διανέμει με δικές της υποδομές μόνο σε δέκα συνεργαζόμενα bars και pubs σε Μαρούσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Γλυφάδα. Πρόκειται για μπύρες lager, weiss και pale ale, που έχουν γίνει περισσότερο δημοφιλής. Για το σύνολο όμως του κωδικολογίου (IPA, Stout, Ale και άλλες), που καλύπτει όλα τα γευστικά γούστα που έχουν οι λάτρεις του ζύθου, πρέπει κανείς να επισκεφθεί το The Local Pub (Χαϊμαντά 25). «Είμαστε μία από τις πιο δημιουργικές ζυθοποιίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, έχοντας κατοχυρώσει 107 διαφορετικές συνταγές μπύρας», πρόσθεσε ο κ. Αναστασίου. Η μεγάλη διαθέσιμη ποικιλία επιτρέπει την εναλλαγή προσφερόμενων κωδικών ανά περιόδους, σε συσχέτιση και με το ελληνικό κλίμα, κάτι που αποτελεί εμπορική καινοτομία της Ζυθοποιίας.

Στην αντίστοιχη συνεργασία της Ζυθοποιίας Αναστασίου με τη Ζυθοποιία Πηνειού για το λανσάρισμα των υπόλοιπων εποχιακών brands ζύθου τη διανομή έχει αναλάβει η Massokostas Bros ΑΕ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter