Νέα εταιρεία, την Κρεμέλ Συμμετοχών, άνοιξαν ο Νικόλαος Παπαστεφανάκης και Περίανδρος Γαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Κρεμέλ ΑΕ. Η Κρεμέλ ΑΕ αποτελεί βιομηχανία τροφίμων που δραστηριοποιείται σε φυτικά προϊόντα, vegan προϊόντα και αναπληρώματα τυριών και γαλακτοκομικών.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία, το εργοστάσιο της οποίας βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο εμβαδού 3.870 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης, παράγει και μέλι. Αντίστοιχα, η Κρεμέλ Συμμετοχών ΑΕ, με κοινή έδρα με την Κρεμέλ ΑΕ, συστάθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, και έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους €100.000, τα οποία έχουν ήδη ολοσχερώς καταβληθεί κατά 100% με μετρητά, διαιρεμένα σε 10.000 μετοχές με ονομαστική αξία €10,00 εκάστη.

Έκαστοι οι κ.κ. Παπαστεφανάκης και Γαράκης κατέχουν ποσοστό 50% της νέας ανώνυμης εταιρείας.
Η Κρεμέλ Συμμετοχών, βάσει του καταστατικού της, έχει συσταθεί με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίων (holding services), αλλά και υπηρεσίες εμπορικής αντιπροσωπείας και διαμεσολάβησης για πώληση τροφίμων και άλλων ειδών. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα εφοδιασμού, διαχείρισης αποθεμάτων και διαθεσίμων, οικονομικής διαχείρισης και προώθηση πωλήσεων. Από τους σκοπούς δραστηριότητας της Κρεμέλ δε λείπει και η παραγωγή τυριού και τυροπήγματος.

Το δίκτυο franchise
Το ενδιαφέρον είναι ότι η νέα εταιρεία διατηρεί και υπηρεσίες παραχώρησης προνομίου δικαιόχρησης (franchise) προς συνεργάτες και τρίτων, με αντίστοιχη παροχή σχετικών συμβουλών, αλλά και υπηρεσίες παροχής εμπορικών σημάτων και συμβάσεων δικαιόχρησης, κάτι που δείχνει ότι είναι πιθανό η Κρεμέλ Συμμετοχών ΑΕ να χρησιμοποιήσει ενεργά το κανάλι του franchising για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων για προϊόντα που θα παράγει η ίδια ή η Κρεμέλ ΑΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το FOODReporter προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Γαράκη για να μάθει περισσότερα ως προς το ακριβές business plan της νεοσύστατης εταιρείας, αλλά εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter