Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομίας 2008 Paul Krugman, ειδικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton και τακτικός, ειδικός αρθρογράφος των New York Times, έρχεται στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα, καλεσμένος από την εκπαιδευτική-συμβουλευτική εταιρεία Πρόθεση ΑΕ για να συμμετάσχει σε Ημερίδα για την Διεθνή Οικονομική Κρίση με θέμα «The Financial Crisis: Managing in Challenging Times».

Δεδομένου ότι ο καθηγητής Krugman κατά το 2009 θα επισκεφθεί δύο μόνο ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, για τους σκοπούς της Ημερίδας, και τη Γαλλία, η Ημερίδα αυτή παρουσιάζει -πέρα από ελληνικό- και πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Στην Ημερίδα, η οποία θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental θα συμμετάσχουν, επίσης, ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής οικονομίας του London School of Economics, Willem Buiter, και ο αρχισυντάκτης διεθνών υποθέσεων των Financial Times, Quentin Peel. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στην πρόκληση που αποτελεί για κάθε οργανισμό, επιχείρηση και χώρα η τρέχουσα οικονομική κρίση, καθώς και στο πώς θα δημιουργήσουμε τις πρέπουσες λύσεις και προϋποθέσεις για να βγούμε από αυτήν.

‘Oπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η διοργανώτρια εταιρεία, «ο καθηγητής Krugman, ζώντας και διδάσκοντας στις ΗΠΑ θα μας μεταφέρει την αμερικάνικη οπτική γωνία για την αντιμετώπιση και την λύση του προβλήματος, ενώ ο καθηγητής Buiter, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Οικονομολόγου και Ειδικού Συμβούλου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD-European Bank for Reconstruction and Development), ενώ είναι, παράλληλα, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, θα μας μεταφέρει την ευρωπαϊκή προσέγγιση.

Τις απόψεις αυτές, καθώς και εκείνες των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, τραπεζιτών και πολιτικών που θα συμμετέχουν στις συζητήσεις θα συντονίσει ο κ. Quentin Peel, ο άνθρωπος που υπήρξε αυτόπτης μάρτυς όλων των σημαντικών γεγονότων που σημάδεψαν και δρομολόγησαν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων 30 ετών στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ασία και στην Αφρική».

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Δέσποινα Τραυλού, τηλ.: 210 6601 290, fax: 210 6038 117, website: www.prothesis.gr, e-mail: krugman@prothesis.gr.