Στα τέλη Απριλίου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της IRI International για την ανάληψη εκ μέρους του κ. Nigel Howlett της θέσης το προέδρου της εταιρείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή έχει ως σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας και της επέκτασης των δραστηριοτήτων της διεθνώς.

Ο κ. Howlett ήταν προηγουμένως executive vice president (διεθνώς) της OgilvyOne Worldwide και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Αντικαθιστά και θα αναφέρεται στον Mark Parise, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της IRI Market Information Group. 

Ο πρόεδρος και chief executive officer της IRI, ο κ. John Freeland, τονίζει σε δήλωσή του, πως “ο Nigel αναγνωρίζει την τεράστια δυνατότητα να επεκταθούν οι δραστηριότητες της IRI στο εξωτερικό και φέρει μία σημαντική πορεία ανάπτυξης και επιτυχίας στην εταιρεία.  Η πλούσια εμπειρία του σε ηγετικές εταιρείες ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών, καθώς και η εστίασή του στην καθιέρωση νέων πρακτικών συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία και τα σχέδια ανάπτυξης της IRI”.

Στην OgilvyOne, ο κ. Howlett ήταν υπεύθυνος για το Global Consulting Practice της εταιρείας, που περιλάμβανε το χτίσιμο σημαντικών νέων διεθνών συμμαχιών, συγχωνεύσεων, την προσέλκυση αξιόλογων, νέων συνεργασιών σε συμβουλευτικό επίπεδο και την προσαρμογή των υπηρεσιών της εταιρείας σε διεθνείς πελάτες.  Από αυτή τη θέση ο Nigel Howlett αύξησε τον όγκο της επιχείρησης στο συμβουλευτικό κομμάτι περισσότερο από τρεις φορές μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Σημαντικά συμβόλαια υπογράφτηκαν κάτω από την ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένων διεθνών αναθέσεων, όπως η Nestle και η Unilever. ‘Hταν, επίσης, υπεύθυνος για τη δημιουργία μια διεθνούς συμβουλευτικής συμμαχίας με την IBM και το λανσάρισμα ενός διεθνούς E-mail Marketing and Digital Dialogue Practice ανάμεσα σε τρεις ηπείρους.

Ο κ. Howlett ξεκίνησε με την OgilvyOne Worldwide το 1991 ως γενικός διευθυντής της Ogilvy & Mather DataConsult. Το 1996 έγινε πρόεδρος και CEO της  OgilvyOne UK και ανέλαβε την πρόσφατη θέση του το 2003.  Πριν συνεργαστεί με την OgilvyOne, διετέλεσε ως διευθυντής Client Services της The Computing Group από το 1988 μέχρι το 1991.

O Nigel Howlett άρχισε τη σταδιοδρομία του στην GKN plc, κερδίζοντας μια πανεπιστημιακή υποτροφία το 1976, πριν από την αποφοίτησή του το 1980, με θέση στις πωλήσεις ως μέλος ομάδων ειδικών προγραμμάτων.  Αργότερα, διετέλεσε product manager και group product manager (1982-1984), marketing manager (1984-1985) και, τέλος, group head of marketing, GKN Vending Services (1985-1987).  Κατέχει πανεπιστημιακό πτυχίο μετ’ επαίνων στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο UWE του Bristol.

“Η IRI έχει χτίσει μια άριστη φήμη για την ανάπτυξη μερικών από τις πιο προηγμένες λύσεις για πολλές από τις κορυφαίες μάρκες στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Howlett. “Ανυπομονώ να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου για να βοηθήσω την εταιρεία να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη δυναμική ομάδα της και τους πελάτες της”.