Στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού φιλοδοξεί να μπει ένας νέος παίκτης, εκ Λαρίσης ορμώμενος, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δραστηριότητές του. Ο λόγος για την εταιρεία Γεώργιος Δημ. Ζέικος ΑΕΒΕ, η οποία δρομολογεί την κατασκευή εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στη Σαμαρίνα του δήμου Γρεβενών, σε έκταση συνολικού εμβαδού 19.200 τετραγωνικών μέτρων.

Η εταιρεία τροποποίησε το καταστατικό της ήδη από τον Απρίλιο του 2021, ώστε να προστεθεί στον σκοπό της η νέα δραστηριότητα, ενώ κατά το περασμένο έτος προχώρησε σε ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εγκρίσεις.

Ήδη τον Σεπτέμβριο του 2022 ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε με απόφασή του την ίδρυση του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού και παραγωγής πλαστικών φιαλών ΡΕΤ της εταιρείας, ενώ τον Νοέμβριο δόθηκε και το πράσινο φως από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τη χορήγηση ενιαίας άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων και χρήσης ύδατος για υδρομάστευση της πηγής «Βάλια Κίρνα» βιομηχανικής χρήσης, για εμφιάλωση – συσκευασία ύδατος.

Η πιο πρόφατη εξέλιξη ήταν η έγκριση που έλαβε η Γεώργιος Δημ. Ζέικος ΑΕΒΕ από την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, καθώς η περιοχή στην οποία εμπίπτουν οι εκτάσεις του έργου είχαν κριθεί αναδασωτέες το 2000. Με την εν λόγω απόφαση, εγκρίνεται η εγκατάσταση του εργοστασίου, κατόπιν καταβολής ανταλλάγματος χρήσης και της υποβολής εγκεκριμένης μελέτης αναδάσωσης ή δάσωσης έκτασης ιδίου εμβαδού με εκείνης στην οποία εγκρίθηκε η εκχέρσωση για την πραγματοποίηση της επέμβασης ενώ, σε περίπτωση δε μη εξεύρεσης έκτασης προς αναδάσωση ή δάσωση, προβλέπεται η εκτέλεση δασοκομικών εργασιών ή ειδικού/ων δασοτεχνικού/ων έργου/ων – εργασιών.

Εκτόξευση τζίρου το 2021
Η Γεώργιος Δημ. Ζέικος ΑΕΒΕ το 1993 και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας δημητριακών και ζωοτροφών (συλλογή και εμπορία), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς εργασιών όπως την ψύξη και συντήρηση φρούτων και λοιπών νωπών αγροτικών προϊόντων, στα ψυγεία-συσκευαστήρια που έχει πλέον στην κατοχή της, καθώς και σε υπερσύγχρονη χοιροτροφική μονάδα. Ενδεικτικό της ανάπτυξης της επιχείρησης είναι το «άλμα» του τζίρου που πραγματοποίησε το 2021: από τα 8,44 εκατ. ευρώ του 2020, οι πωλήσεις του 2021 ξεπέρασαν κατά τι τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους ήταν κέρδη ύψους 200.000 ευρώ, έναντι ζημιών 28.500 ευρώ το 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter