Με γνώμονα την ανατρεπτική του δουλειά The Mind of the Strategist, ο Ohmae θα αποδείξει πως κλειδί της επιτυχίας για τις επιχειρήσεις στη Δύση είναι οι δοκιμασμένες τεχνικές της ΄Απω Ανατολής, ο επιτυχής στρατηγικός σχεδιασμός και η συντηρητική του εκτέλεση. Εστιάζοντας στις νοητικές διεργασίες που κρύβονται πίσω από τον επιτυχημένο στρατηγικό στοχασμό της Ιαπωνίας, θα αναλύσει σε βάθος τι είναι στρατηγική σκέψη και θα παρουσιάσει μοναδικές πτυχές και χειροπιαστά παραδείγματα των εφαρμογών της.

Οι μάνατζερ όλων των βαθμίδων και τμημάτων μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν τον μοναδικό “οδηγό σκέψης” στο να μάθουν να αναπτύσσουν επικερδείς και δημιουργικές στρατηγικές. Επιπλέον, ο Ohmae θα μιλήσει εκτενέστατα γι’ αυτό που αποκαλεί “Η Επόμενη Παγκόσμια Φάση”. Θα παρουσιάσει εκτενώς τις προκλήσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στον σημερινό, χωρίς σύνορα κόσμο. Ο θρυλικός “στρατηγός Kenichi Ohmae” στο βιβλίο του Borderless World (1990) προέβλεψε την άνοδο και επιτυχία της παγκοσμιοποίησης, πλάθοντας κυριολεκτικά αυτόν τον όρο.

Στην ημερίδα της Πρόθεση ΑΕ θα συνθέσει τις σημερινές αναδυόμενες τάσεις σε μια πρώτη συναφή άποψη της αυριανής παγκόσμιας οικονομίας, προβλέποντας τις επιδράσεις της στην πολιτική, επιχειρηματική και προσωπική ευημερία. Ο Ohmae θα αναλύσει τη δυναμική της νέας “περιφερειακής επικράτειας” που μελλοντικά θα αποτελέσει τον επικρατέστερο οικονομικό θεσμό. Στη συνέχεια θα αποδείξει πώς η Κίνα ραγδαία μεταλλάσσεται σε πρότυπο αυτού του νέου οικονομικού μοντέλου.

“Η Επόμενη Παγκόσμια Φάση” προσφέρει ένα πρακτικό προσχέδιο για όλες τις επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ιδιώτες που σκοπεύουν να ευδοκιμήσουν μέσα στη νέα πραγματικότητα. Η παρουσίαση θα κλείσει με λεπτομερή εξέταση της στρατηγικής της Ελλάδας ως χώρας, αλλά συνάμα και των ελληνικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο μιας εποχής, όπου ο προσδιορισμός τόσο των ανταγωνιστών όσο και των εταιρειών, ακόμα και των πελατών, είναι δυσκολότερος παρά ποτέ. Ο Ohmae στην ημερίδα δεν θα κάνει απλώς μνεία για το τι έχει ήδη συμβεί, αλλά θα προσφέρει οδηγό δράσης στον καινούργιο αναδυόμενο κόσμο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών μάρκετινγκ και επικοινωνίας με νέες τεχνολογίες για στελέχη επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) και του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επίσης, ο Ιάπωνας πρέσβης κύριος Takanori Kitamura θα κηρύξει την έναρξη της ημερίδας και θα προλογίσει τον σπουδαίο αυτό ειδικό.

Για πληροφορίες επισκεφθείτε το www.prothesis.gr, ή επικοινωνήστε με τα γραφεία της Πρόθεση ΑΕ, κ. Δέσποινα Τραυλού, τηλ. 210 6601 199, e-mail: kenichi@prothesis.gr, καθώς και με τη γραμματεία της ημερίδας, στο 210 3617 277.