Την είσοδό της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα η αυστραλιανή αλυσίδα Lukumades, που όπως προδίδει το όνομά της ειδικεύεται στους λουκουμάδες.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 ένας Έλληνας ομογενής, ο Έξαρχος Σουρλίγκας, με μία καντίνα, και σταδιακά εξαπλώθηκε σε μία αλυσίδα με εννέα καταστήματα στην Αυστραλία, οκτώ στην Ινδονησία και από ένα σε Μαλαισία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταϊβάν και Σιγκαπούρη, τα οποία εκτός από λουκουμάδες πωλούν επίσης καφέ, παγωτό και άλλα προϊόντα.

Πλέον, το επόμενο βήμα είναι η επέκταση της Lukumades και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας επί αμερικανικού εδάφους να ανοίγει στην πόλη Τζάκσονβιλ Μπιτς της Φλόριντα, σε συνεργασία με την εταιρεία St. John, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση του αποτυπώματός της στις ΗΠΑ με το μοντέλο του franchise.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Lukumades, «η ζωντανή κουλτούρα και το ποικιλόμορφο γαστρονομικό σκηνικό της αμερικανικής αγοράς δημιουργούν μία απίστευτη ευκαιρία να μοιραστούμε τις νόστιμες μπάλες ζύμης μας με ένα εντελώς νέο κοινό».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter